Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond over effect luchtkwaliteit op dagelijks leven

18 oktober 2018-16:30 - 21:30

Gratis

Zwolle – Wist u dat de lucht in Nederland vaak niet zo gezond is? Heeft u een longziekte, dan merkt u vaak als eerste dat er veel fijnstof in de lucht zit. En dat heeft invloed op uw dagelijkse leven. Omdat u zich bijvoorbeeld sneller benauwd voelt. De invloed van het binnen- en buitenmilieu en het effect wat dit op de longen heeft, is het onderwerp van het Longpunt Zwolle op donderdag 18 oktober. Een gratis informatieavond van het Longfonds in samenwerking met IJsselheem, Icare en Isala.

Per dag haal je 20.000 keer adem. Ongezonde lucht is gevaarlijk en verhoogt het risico op astma, COPD en longkanker. Milieugezondheidskundige Paul Wensveen van GGD IJsselland en GGD Twente vertelt tijdens het Longpunt meer over de effecten van de luchtkwaliteit buiten, in huis of op kantoor en het effect wat dit op u en uw longen heeft.

Waar en wanneer

Het Longpunt vindt plaats op donderdag 18 oktober bij Isala locatie Zwolle, centrale hal 2e verdieping, dr. Van Heesweg 2. Iedereen kan gratis deelnemen. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van. Meer informatie vindt u op www.overijssel.longfonds.nl.

Over het Longpunt

Het Longfonds organiseert in Overijssel diverse longpunten. Longpunt Zwolle is daar één van. Een ontmoetingsplek voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Om de longziekte en het effect op het dagelijks leven beter onder controle te houden. In Zwolle werkt het Longfonds voor het Longpunt samen specialisten en verpleegkundigen van Isala, Icare en IJsselheem. Iedere bijeenkomst staat weer een ander onderwerp centraal.

Gegevens

Datum:
18 oktober 2018
Tijd:
16:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
www.overijssel.longfonds.nl.

Organisator

Longfonds
Telefoon:
033 434 1212
Website:
https://www.longfonds.nl/

Locatie

Isala ziekenhuis
Dokter van Heesweg 2
Zwolle, Nederland Nederland
+ Google Maps
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close