Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In de Leeuwenhoek on Tour

21 maart 2019-19:30 - 21:00

Gratis

Stel: je moeder, vader, broer, zus, vriend of partner krijgt dementie. Hoe zou jíj willen dat hij of zij verzorgd wordt? Daarover organiseren Human en het Humanistisch Verbond 21 maart in Zwolle de gratis bijeenkomst In De Leeuwenhoek on Tour. Aan de hand van fragmenten uit de serie In De Leeuwenhoek snijden we dilemma’s aan rond zorg voor mensen met dementie waarover we in gesprek gaan.

De serie In De Leeuwenhoek

De moeders van Adelheid Roosen en Hugo Borst kregen Alzheimer. Samen maakten zij voor Human de serie In De Leeuwenhoek, over hoe de ouderenzorg beter kan en moet. Ze verblijven wekenlang in de Rotterdamse zorginstelling De Leeuwenhoek en mogen van de directeur overal bij zijn en alles filmen. Ze kijken hun ogen uit. Vaak ontroerd, soms verbaasd. Ze schieten in de lach, voelen compassie en zijn ook weleens boos.

De tour

Bij In De Leeuwenhoek On Tour zie je fragmenten uit de serie, mét exclusieve, niet eerder vertoonde beelden. Zo snijden we dilemma’s aan waarover we in gesprek gaan met hoogleraar dementie en langdurige zorg Anne-Mei The en humanistisch geestelijk verzorger Brechtje Hallo-Van Bekkum, bewoners, mantelzorgers, familie, professionals werkzaam in de zorg en andere betrokkenen en geïnteresseerden. Hoe ga je om met mensen met dementie met behoud van eigenwaarde? Hoe kan de zorg voor mensen met dementie nog menselijker en liefdevoller? Hoe kun je je écht verplaatsen in de – misschien vervreemdende – werkelijkheid van de ander?

Het evenement is gratis, wel graag tickets reserveren via de website.

In De Leeuwenhoek On Tour is een samenwerking van Human en het Humanistisch Verbond, mede mogelijk gemaakt door Van Betekenis tot het Einde. Met dank aan Alzheimer Nederland, Humanitas en De Familie Film & TV en t Zand

Locatie

Zorgspectrum Het Zand
Hollewandsweg 17
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button