Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IJsseltheaterfietstocht

25 mei 2019

Op zaterdag 25 mei tijdens de IJsseltheaterfietstocht laat het Frans-Nederlandse duo Compagnie le Grand O de voorstelling “Souvent je regarde le ciel” (ik kijk vaak naar de lucht) zien.

De danseres (Gioia) en acrobaat (Tom) werken veel in Frankrijk, maar onder andere ook in België – waar ze afgelopen najaar een prijs hebben gewonnen voor aanstormend talent op festival ‘les Tailleurs’.

Compagnie le grand O is ontstaan in 2017 en ze hebben elkaar ontmoet in Barcelona. De voorstelling “Souvent je regarde le ciel” is oorspronkelijk geschreven in het Frans met muziek gezongen in vijf verschillende talen/dialecten (Fries, Bretons, Yiddish, Grico en Armeens). Voor Gioia als Nederlandse is het extra leuk, en ook bijzonder, om in haar eigen moederland te zijn en hun werk hier te kunnen delen.

Ook al is zij Amsterdamse, en tot haar grote schande bekent ze nog nooit in het Sallandse en Veluwse IJsselgebied te zijn geweest, voelt het voor haar toch een beetje als naar huis gaan. Zelfs Tom (fransman) heeft zich inmiddels op een snelcursus Nederlands gestort om een beetje te kunnen integreren. Kortom… ze hebben er zin in! Jullie ook? Een voorstelling voor jong en oud.

Gegevens

Datum:
25 mei 2019
Site:
http://www.theaterlangsdeijssel.nl/
Back to top button