Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groot Overijssels Boekenbal

28 maart 2019-20:00

€17,50

Op donderdag 28 maart, tijdens de Landelijke Boekenweek, wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten ̶ waaronder Özcan Akyol, Ernst Daniël Smid, GladJakkers en het Overijssels Dichtersgilde ̶ reizen af naar Odeon, Zwolle voor interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten.

Schrijver Özcan Akyol studeerde journalistiek en Nederlands. Hij ontwikkelde zich van straatschoffie tot een ware literaire belofte. In het najaar van 2012 maakte hij zijn debuut als romanschrijver met het semi-autobiografische Eus. Inmiddels heeft hij twee bestsellers, vele columns, televisie- en radioprogramma’s op zijn naam staan. Op 28 maart wordt hij geïnterviewd.

Zanger Ernst Daniël Smid en YouTubers GladJakkers zijn juryleden van de schrijfwedstrijd Recept voor een goed leven, en maken vanavond de winnaars bekend. Wat is het recept voor een goed leven? Iedereen kan meedoen aan deze schrijfwedstrijd, inzenden kan t/m 18 februari via overijsselverwoord.nl.

Een groep talentvolle, jonge dichters uit de regio vormt samen twee jaar lang het Dichtersgilde van de Provincie Overijssel. Michelle Brouwer, Wibo Kosters, Nick Felix en Laura van Eck zullen als literaire ambassadeurs van Overijssel optreden op festivals, meewerken aan programma’s en opdrachten maken voor en over de provincie. Vanavond dragen ze voor.

Daarnaast wordt het Overijssels boek van het jaar gekozen en worden de bundels uit Het Verhalenhuis gepresenteerd. En er staat nog veel meer op het programma! Aankomende weken maken we de hele line-up bekend. De kaartverkoop is gestart via de website.

Gegevens

Datum:
28 maart 2019
Tijd:
20:00
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.overijsselverwoord.nl/

Organisator

Provincie Overijssel
Telefoon:
038 499 88 99
E-mail:
postbus@overijssel.nl
Site:
www.overijssel.nl

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button