Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GroenLinks steunt landelijk protest tegen luchtvaartgroei met flyeractie

15 juni 2018-15:00 - 17:30

Zwolle – In een gezamenlijke actie op hun treinstations flyeren GroenLinks Zwolle, Raalte, Dronten en Kampen op vrijdag 15 juni tegen de groei van de luchtvaart. De afdelingen zijn van 15:00- 17:30 uur op de verschillende stations aanwezig onder het motto ‘Samen staan we sterk’. De GroenLinks-afdelingen roepen op om mee te gaan naar de Landelijke Protestdag op 23 juni om 13.00 uur in Zwolle.

Deze dag is georganiseerd door het Landelijk BewonersBeraad Luchtvaart (LBBL), Greenpeace en andere milieuorganisaties om een duidelijk signaal te geven tegen de groei van de luchtvaart. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks, is een van de sprekers. De locatie wordt binnenkort bekendgemaakt op www.stopluchtvaartgroei.nl.

Met deze actie vragen de afdelingen samen aandacht voor de toenemende overlast van vliegtuigen. Raadslid Norman Finies: “Lelystad Airport en andere vliegvelden groeien snel omdat vliegen bizar goedkoop is geworden. Wij maken ons zorgen over de toename van lawaai, vervuilde lucht en CO2-uitstoot. In Overijssel en Flevoland maakt GroenLinks zich specifiek zorgen over de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport. Wij zeggen: hef belasting op vliegtickets en kerosine en investeer in internationaal treinverkeer. De trein heeft de toekomst.”

Gegevens

Datum:
15 juni 2018
Tijd:
15:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Back to top button