Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groene Parels

13 december 2019-20:00

Overijssel heeft een unieke collectie van parken en tuinen, die hier in de periode van 1780 tot 1830 bij buitenplaatsen en landgoederen werd aangelegd. In deze collectie schuilen bijzondere verhalen van prachtige locaties in een gevarieerd landschap, toonaangevende tuinarchitecten en bijzondere opdrachtgevers, stadsparken en buitenplaatsen en diverse ontwerptekeningen en gedetailleerde oude kaarten.

Tijdens de lezing ‘Groene parels’ op 13 december word je aan de hand van oude kaarten en nieuwe verhalen door Els van der Laan (Landschapsarchitect/BNT) en Willemieke Ottens (Landschapshistorica) meegenomen in de wereld van het groene erfgoed en in het bijzonder in Zwolle en omgeving.

Studenten van ArtEZ Conservatorium omlijsten de avond met muziek.

De lezing vindt plaats op vrijdag 13 december in Waanders In de Broeren en begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Entree is gratis. De lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Aanmelden via communicatie@waandersindebroeren.nl

Het Erfgoedplatform Zwolle wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle.

Gegevens

Datum:
13 december 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Waanders in de Broeren
Achter de Broeren 1-3
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button