Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groene klus in de Schellerwaarden

3 november 2018-09:30 - 12:30

Zwolle – In het prachtige uitgestrekte uiterwaardengebied langs de IJssel bij Zwolle gaat A Rocha zaterdagochtend 3 november aan de slag tijdens de landelijke natuurwerkdag.

In de uiterwaarden van de Zwolse IJsselvallei krijgt de natuur veel ruimte. Maar niet alle ruimte, want anders zouden de rivieroevers dicht groeien met bomen en struiken en dat is gevaarlijk voor de veiligheid als er hoogwater komt. Vandaar dat er koeien grazen in de Schellerwaarden. Die koeien krijgen het niet voor elkaar om alle spontaan gegroeide wilgenboompjes kaal te vreten.

Daarom helpt A Rocha ze een handje. Kom je ook wilgenboompjes snoeien? Zo wordt voorkomen dat er bossen ontstaan op plekken waar het water moet kunnen komen. Naast het werk is er de mogelijkheid een ottersporenwandeling te maken.

U bent van harte welkom om mee te doen voor een uurtje of meer. Het verzamelpunt is vlakbij de opstapplek van het pontje naar Zwolle. Er wordt gezorgd voor gereedschap, koffie, thee en wat lekkers. Na afloop is er soep.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: zwolle@arocha.org

Gegevens

Datum:
3 november 2018
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Veerpont ’t Kleine Veer
Kleine Veer
Hattem, Overijssel Nederland
+ Google Maps
Back to top button