Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goldbrun – Yuri Honing & Mariecke van der Linden

22 september 2018 - 6 januari 2019

Zwolle – Als vervolg op het album Goldbrun, waarmee Yuri Honing gisteren de prestigieuze Edison JazzAward 2018 in de wacht sleepte, richt hij samen met kunstenaar Mariecke van der Lin-den vanaf 22 september 2018 een ruimte in bij Museum de Fundatie. Met muziek, schilde-rijen en installaties reflecteren zij in een ‘Gesamtkunstwerk’ op Europa. De presentatie wordt ingepast in de tentoonstelling Giacometti-Chadwick,FacingFear. Hun visie op Europa verhoudt zich tot die van de twee beeldhouwers, die, elk in een eigen vormentaal, reageer-den op de toestand van ontluistering en angst in Europa tijdens de jaren vande Koude Oorlog.

Yuri Honing (Hilversum, 1965) en Mariecke van der Linden (Ravenstein, 1973) maken van één van de zalen in de Fundatie Zwolle een totaalkunstwerk. De museumzaal wordt volledig beschil-derd door Van der Linden, waarbinnen een manshoge piëta, met Spinoza als Maria en het ont-hoofde lichaam van Marie-Antoinette als Jezus, samen met Honings muziek zorgen voor een to-taalbelevenis. Vloer, wanden en plafond maken onderdeel uit van de multidisciplinaire installatie. Beiden reageren op geheel eigen wijze via beeldende kunst en muziek op politieke en historische thema’s met als adagium ‘Homo huminus lupus’, de mens is een wolf voor zijn medemens.

De samenwerking tussen Mariecke van der Linden en Yuri Honing is uniek omdat Van der Lindenoorspronkelijk componist isen Honing beeldende kunst in al zijn albums een belangrijke rol laat spelen. Deze combinatie levert een zeldzame kruisbestuiving op.

 

Gegevens

Begin:
22 september 2018
Einde:
6 januari 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Back to top button