Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ga mee op stap bij landgoed De Horte

14 juli 2018-14:00 - 17:00

€3,00

Zwolle- Zaterdagmiddag 14 juli verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ op buitenplaats De Horte in Dalfsen. Onder leiding van een landschapsgids maak je een prachtige wandeling van ongeveer anderhalf uur over het landgoed. Om 14.00 start de excursie op de parkeerplaats vooraan de Poppenallee 39 in Dalfsen. De kosten bedragen € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw donateurspas gratis deel.

Voel de gemoedelijke sfeer van landgoed De Horte, thuisbasis van Landschap Overijssel. Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes.

Het vriendelijke landhuis wordt vergezeld door een tuinderswoning, boerderij ‘De Horteboer’ en de vroegere biljartkamer ‘het Witte huis’. Ga eens rustig zitten in de oude Franse tuin en adem de rust van het verleden in. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.

De kosten voor de excursie bedragen € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel wandelen gratis mee. Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom.

De ‘Op stap’-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Gegevens

Datum:
14 juli 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€3,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
www.landschapoverijssel.nl

Locatie

Back to top button