Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Foodcamp bij De Huppe

6 september

Zwolle – Op vrijdag 6 september, kunnen kinderen en hun ouders niet alleen lekker bewegen in de buitenlucht tussen de boerderijdieren en het groen, maar ook gezonde streekgerechten maken en proeven met een echte chef-kok. De ingrediënten zoveel mogelijk van de lokale boerderij en tuinderij. Kinderen mogen de ingrediënten zelf verzamelen tijdens een rondje over de boerderij. Alles wordt bereid met minimale toevoegingen als suiker en zout door het gebruik van smaakvolle producten van de boerderij, kruiden en zelfs eetbare bloemen!

De Foodcamp vindt plaats bij De Huppe in Zwolle-Zuid. Zij nemen de deelnemers mee over de boerderij en tuinderij en laat zien wat er voor nodig is om kaas, vlees, eieren en groenten op hun bedrijf te produceren. Kok Josua Oechies van restaurant Vidiveni kookt samen met kinderen en ouders in en om de LekkerBoer foodtrailer. SportService Zwolle neemt de deelnemers mee over het erf en door de weilanden in een kind-ouder farm bootcamp. Jumbo Sellekamp levert aanvullende producten voor het kookonderdeel en organiseert een kleurplaatactie in de winkel. Kinderen kunnen kaartjes voor de Foodcamp winnen door hun favoriete eten te tekenen en kleuren.

Succesvolle pilot

Na een succesvolle pilot in Zwolle en Deventer, gaan LekkerBoer en partners dit jaar 13 nieuwe Foodcamps organiseren in Overijssel en Gelderland. Kinderen en hun ouders gaan samen buiten bootcampen, oogsten en koken, op de plek waar de boer met passie teelt en het verhaal vertelt. De eerste Zwolse Foodcamp vond deze maand plaats bij Boerpelleboer in Zwolle-Noord.

Gezonde leefstijl

LekkerBoer wil graag bijdragen aan een gezonde leefstijl door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen, en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt.

Uit onderzoek in 2018 uitgevoerd door FoodHub, blijkt dat ouders het belangrijk vinden dat dat hun kinderen meer kennis over voedsel en de herkomst ervan krijgen. Op de boerderij en tuinderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen.

Lokale samenwerking

Met het houden van de Foodcamps wil LekkerBoer niet alleen de aanwezige kinderen en ouders stimuleren in het maken van gezonde keuzes, maar ook bij een groter publiek bewustwording en lokale samenwerkingen tot stand brengen. Alle Foodcamps worden ingevuld met lokale partners.

Gegevens

Datum:
6 september
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Landwinkel De Huppe
Kleine Veerweg 9
Zwolle,
+ Google Maps
CRAFT Benelux Sportswear
Back to top button