Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filosofisch Café Zwolle houdt online lezing

18 januari-19:30 - 21:00

€5

Zwolle – Filosofisch café Zwolle organiseert aankomende maandag om 19:30 uur een online lezing.
Tijdens deze lezing wordt onder andere gepraat over Søren Aabye Kierkegaard. Hij is één van de meest veelzijdige en originele denkers in de geschiedenis van de westerse cultuur. De lezing wordt gegeven door Filosoof Rob Compaijen. Hij is als postdoctoraal onderzoeker werkzaam op de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam.

Søren Aabye Kierkegaard (1813-1855) is één van de meest veelzijdige en originele denkers in de geschiedenis van de westerse cultuur. Hoewel hij in overzichten van de westerse filosofie vaak een wat marginale rol speelt, is zijn invloed op de hedendaagse filosofie groot. Kierkegaard wordt in dat verband nogal eens de ‘vader van het existentialisme’ genoemd. In dit college belichten we Kierkegaards visie op een typisch existentialistisch thema, namelijk de zelfwording. Volgens Kierkegaard is het van groot belang dat de mens zichzelf wordt. Maar wat betekent dat eigenlijk? In de verkenning van deze thematiek staan we stil bij Kierkegaards interessante mensvisie en de ethische opdracht voor het menselijk bestaan die hij daaraan koppelt.

Filosoof Rob Compaijen (1986) is als postdoctoraal onderzoeker werkzaam op de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. Hij promoveerde op een proefschrift over Kierkegaard. Momenteel werkt hij aan een onderzoeksproject over reflectie en objectiviteit in de ethiek, waarvoor hij van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) een Veni-beurs ontving. Ook schrijft hij een boek over afgunst.

Aanmelden

Deze lezing is online te volgen via Zoom. Ze vragen hiervoor 5 €. Dit bedrag is bestemd voor de kosten van de lezing, verder om de vaste kosten te dekken van het Filosofisch Cafe Zwolle. Het aantal ‘online’ plekken is echter gelimiteerd. U kunt een plek reserveren door een mail te sturen naar infofilocz@gmail.com. U krijgt dan een verzoek om 5 € over te maken, waarna uw reservering definitief is en u de link krijgt toegestuurd.

Gegevens

Datum:
18 januari
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.filocafezwolle.nl/
Back to top button