Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fietsen en wandelen in Noord-west Overijssel

24 augustus 2019-11:00 - 17:00

Op zaterdag 24 augustus organiseert de PKN Hasselt, in samenwerking met de Actuele Moderne Devotie Beweging, fietstochten en rondwandelingen in Hasselt en in de Kop van Overijssel. De organisatoren willen hiermee een stuk onbekende geschiedenis blootleggen. Tijdens de fietstochten, en rondwandelingen, wordt de geschiedenis verteld van de relatie tussen de Hanze, de Moderne Devotie, het Stadsbestuur, Bisdom en de Adel.

De rondwandelingen zijn in Hasselt en in Kampen. In Hasselt beginnen ze om 11.00 uur bij het Oude Stadhuis. In Kampen is er een rondwandeling om 14.30 uur, die begint bij het Oude Stadhuis/Museum.

Op 24 augustus start de fietstocht om 13.00 uur bij het Oude Stadhuis in Hasselt( 17.00 uur terug). De tocht gaat dan naar Kampen, via Mastenbroek en IJsselmuiden. In Kampen is er dan eveneens gelegenheid om met de rondwandeling Moderne Devotie en Hanze mee te doen.

Zoals de NPO serie over de 80 jarige ons heeft laten zien is onze geschiedenis gekleurd door een Protestantse en Oranje bril. Als Nederlanders hebben we weinig gehoord over alle andere betrokken partijen, en begint onze geschiedenis in feite pas in 1570 met de Reformatie.

De fietstochten en rondwandelingen willen daarom wat meer zicht geven op de identiteit van Noord West Overijssel. Begeleider en gids is Mink de Vries.

Opgave bij TIP Hasselt of via e-mail

Kosten : een vrijwillige bijdrage voor de St. Mont Ventoux, team Samen op Weg Hasselt.

Gegevens

Datum:
24 augustus 2019
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Back to top button