Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie scènefotografie Toneelgroep Oostpool in Schouwburg Odeon

21 maart 2018 - 16 april 2018

Zwolle – Speciaal voor Toneelgroep Oostpool stelde fotografe Eva Broekema een expositie samen van de scènefotografie van dit Arnhemse toneelgezelschap. Ze bekeek de scènefoto’s uit het archief van Oostpool als losstaande kunstwerken: werelden waarin je meerdere emoties kunt ervaren, losstaand van de voorstelling. De scènefoto’s zijn van de hand van Nederlands bekendste toneelfotografe: Sanne Peper. Peper won in 2015 de Theaterfotografie Prijs voor haar foto’s van de Oostpool-voorstelling De Onrendabelen. De expositie is van 21 maart t/m 16 april 2018 te zien in de foyer van Schouwburg Odeon.

Oostpool staat bekend om confronterende, in-your-face voorstellingen, maar Broekema koos er in deze expositie juist voor de zachte kant van het gezelschap te laten zien. De intieme kant, met kwetsbare beelden die haar persoonlijk geraakt hebben. “Op een theateravond kunnen de foyers volstromen met honderden mensen. Hoe fijn is het dan dat de tijd en je omgeving even stil worden gezet en jij voor even alleen bent in een andere wereld en jouw interpretatie ervan?” aldus Eva Broekema. Eerder was de expositie te zien in Stadstheater Arnhem.

De expositie wordt getoond in het kader van het Oostpool Weekend Zwolle op 22 en 23 maart in Odeon Zwolle. Tijdens deze dagen is de voorstelling Romeo en Julia twee avonden te zien, presenteert Oostpool een nieuwe Club Oostpool: een mini-festival vol kunsten én is er een randprogramma.

Gegevens

Begin:
21 maart 2018
Einde:
16 april 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://zwolsetheaters.nl/

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button