Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Erbens Vechtdaltoer 2018 werkt samen met Anna van der Breggen

26 mei 2018

Zwolle – De Toerclub Dalfsen organiseert voor de 24e keer dit fietsevenement voor alle fietsliefhebbers door het mooi Vechtdal van Dalfsen richting de Duitse grens. Ook dit jaar worden er twee goede doelen ondersteund, namelijk Stichting ALS Dalfsen en het Ronald McDonaldhuis in Zwolle.

De voorbereidingen van de bijna 100 vrijwilligers van de Toerclub Dalfsen zijn in volle gang en proberen er een mooi evenement van te maken voor de deelnemers. Er zijn mooie routes uitgezet die u laten genieten van de prachtige natuur en omgeving van het Vechtdal. Alle routes zijn al meerdere keren voor gefietst voor controle zodat alles klopt. De routes worden duidelijk met pijlen aangegeven. Daarnaast zijn alle routes beschikbaar in GPX zodat u die in uw navigatie kunt zetten.

Evenals vorig jaar zijn er weer speciale routes voor E-bikes met zelfs oplaadpunten onderweg. Ook voor de gewone fietser met ‘dikke’ banden zijn er mooie routes gemaakt die ook voor gezinnen ideaal zijn. Zoals ieder jaar zijn voor de sportieve Handbikers de routes aangepast. Maar daarnaast ligt er ook duidelijk een nadruk op de sportieve fietser die meestal voor de langere afstanden gaat. De starttijden van deze langere afstanden zijn vroeger, en de verschillende routes splitsen zich al vrij snel waardoor gewone fietsers, E-bikers en Handbikers weinig last zullen hebben van deze wat snellere en sportieve fietsers.

Rustplaatsen

Op alle verschillende afstanden zijn er onderweg rustplaatsen met traktaties. Daarbij zijn er ook rustplaatsen bij horeca gelegenheden. Hier kunnen E-bikes eventueel hun accu’s opladen. Daarnaast rijdt er een serviceauto die assistentie kan verlenen bij pech gevallen.

Kortom: aan alles is gedacht om het fietsen voor de deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken. Alle deelnemers kunnen bij terugkomst genieten van de inmiddels bekende Vechtdal hamburger die gratis wordt aangeboden.

Dit jaar is er weer een samenwerking met Theo de Rooij en Erben Wennemars. Door de samenwerking met Theo de Rooij als oud profwielrenner en Erben Wennemars als actief sporter ontstaat er niet alleen meer bekendheid onder actieve de fietsers maar door hun expertise zijn de routes voor de sportieve fietsers verder geoptimaliseerd.

Ook is dit jaar de Anna van der Breggen Challenge ingevoegd, een leuke uitdaging voor de deelnemers. Wie het snelst over de Bemelerberg fietst tijdens de Vechtdaltoer, wint de uitdaging.

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen (28 jaar) uit Zwolle is Nederlands grootste wielervedette. Zij heeft dit jaar net als vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik op haar naam geschreven. Ze eindigde haar ijzersterke voorjaar daarmee in stijl. De Nederlandse kwam na ruim 118 kilometer solo over de streep in Luik nadat ze in de laatste kilometer de Australische Amanda Spratt achter zich had gelaten. Eerder dit seizoen won ze ook al Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl. Ze is daardoor leidster in het WorldTour-klassement.

Door de samenwerking met Theo de Rooij is het gelukt om Anna van der Breggen speciaal voor onze Erbens Vechtdaltoer in te zetten voor een klimtijdrit op de Bemelerberg. Een week later wordt in Rijssen de Theoderooijclassic gehouden en ook hiervoor gaat ze een klimtijd neerzetten op de Holterberg.

Anna gaat op een van haar trainingsritten eind April of begin Mei een speciale tijd neerzetten op de Lemelerberg. Deze tijd wordt geklokt. Deelnemers aan de 90- 130- of 170 km afstanden aan Erbens Vechtdaltoer kunnen proberen deze tijd te evenaren, of te verbeteren als een persoonlijke prestatie. Met behulp van Strava sectoren wordt het challenge traject ingesteld. De sprintafstand op de Lemelerberg is over een afstand van 2 km.

Na de Lemelerberg gaat Anna naar de Holterberg om ook daar een tijd neer te zetten die ook geklokt wordt. Ook deze sector wordt op Strava open gezet. Deelnemers aan de Theoderooijclassic kunnen zich een week later meten met; Wie fietst het snelst over de Holterberg tijdens de Theo de Rooij Classic?

Deelnemers aan zowel de ErbensVechtdaltoer als aan de Theoderooijclassic kunnen de tijden bij elkaar op tellen.

 

Gegevens

Datum:
26 mei 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
http://www.erbensvechtdaltoer.nl/
Back to top button