Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert met ArtEZ Conservatorium

13 mei 2019-20:00

€ 12,50

Zwolle – Harry Bannink, componist van de mooiste liedjes uit het Nederlandse kleinkunstrepertoire, staat dit keer centraal in de reizende theaterproductie van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle.

Bekende nummers

Iedereen kent, bewust of onbewust, Harry Bannink. Hij schreef meer dan drieduizend liedjes, waaronder legendarische nummers als Op een mooie pinksterdag en Vluchten kan niet meer.

Vanaf het begin van dit studiejaar hebben 9 zangstudenten zich verdiept in de muziek van Bannink. Later kwam daar een voltallige band bij. De productie staat onder leiding van docent en jazzvocalist Ronald Douglas en wordt geregisseerd door Louis van Beek.

Harry Bannink

Harry Bannink (1929 – 1999) werd geboren in Enschede, waar hij tot zijn dertigste bleef wonen. Vlak na de oorlog deed hij staatsexamen piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De basisprincipes van het liedjesschrijven leerde Harry als begeleider bij de KRO. In 1963 wordt Bannink de vaste begeleider van Wim Sonneveld. In die tijd schreef hij klassiekers als Nikkelen Nelis, Tearoom tango en Zeg maar ja tegen het leven. Met Annie M.G. Schmidt zet hij de Nederlandse musical op de kaart. Het begint in 1965 met Heerlijk duurt het langst en daarna volgen er nog zes.

Ook levert Bannink zijn muzikale bijdrage aan diverse televisieproducties, zoals de serie Ja zuster, nee zuster en ’t Schaep met de 5 poten. Jarenlang is hij werkzaam als componist voor kinderprogramma’s als De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis en Sesamstraat. En uiteraard herinneren zich hele generaties Bannink als hoofd-geitebreier en pianist in de band van het kinderprogramma De film van Ome Willem.

Gegevens

Datum:
13 mei 2019
Tijd:
20:00
Kosten:
€ 12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button