Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een workshop voor vel- en zaagtechnieken

13 oktober 2018-09:00 - 15:30

€75,00

Zwolle – Hoe zaag je veilig een boom om? Volg dan de ééndaagse workshop ‘Vel- en zaagtechnieken’ van Landschap Overijssel en je leert alle technieken om veilig een boom neer te halen. De workshop is zaterdag 13 oktober in Dalfsen.

Een boom omzagen lijkt eenvoudig. Maar in praktijk valt dat vaak tegen. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat het valt waar jij dat wilt? En wat is de beste zaagtechniek? Op deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens de ééndaagse workshop ‘Vel- en zaagtechnieken’. Naast een theoriegedeelte over veiligheid ga je onder begeleiding van een deskundige ook echt aan de slag. Zo kun je het geleerde meteen in praktijk brengen.

Het resultaat van de workshop

Na afloop van de workshop kun je beter inschatten of het veilig is om de boom om te zagen. Je kunt zowel de valkerf als de velsnede toepassen. Je weet welke extra risico’s er zijn bij de diverse soorten bomen en doet zich een probleem voor dan ben je beter in staat deze op te lossen.

Goede voorbereiding op de motorkettingzaag

In deze workshop werk je niet met motorzagen, maar met handgereedschap. Deze workshop is echter wel een goede voorbereiding op het werken met een motorkettingzaag omdat je je kan concentreren op de boom en hoe je hem velt met velsnede en valkerf en niet bezig bent met de beheersing van de motorkettingzaag.

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die in de natuur werkt en regelmatig of vaak een boom omzaagt.
Informatie en aanmelden
De workshop ‘Vel- en zagtechnieken’ is zaterdag 13 oktober en duurt van 9.00 tot 15.30 uur. Locatie is landgoed De Horte in Dalfsen. De workshop is voor vrijwilligers van Landschap Overijssel €40,-, voor niet-vrijwilligers €75,-. De dag is inclusief lunch en lesmateriaal. Meedoen? Schrijf je dan snel in via http://kennisrijk.landschapoverijssel.nl/.

Gegevens

Datum:
13 oktober 2018
Tijd:
09:00 - 15:30
Kosten:
€75,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
http://kennisrijk.landschapoverijssel.nl/.

Locatie

Landgoed de Horte
Poppenallee 39
Dalfsen,
+ Google Maps
Back to top button