Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dinnershow History Of Jazz vertelt Jazzgeschiedenis in Hedon

18 maart 2018-19:00 - 23:30

€32,00

Zwolle – Zondag 18 maart vindt in de Grote Zaal van Hedon voor de eerste keer de dinnershow History Of Jazz plaats. Het is een samenwerking tussen Stichting Jazz in Zwolle en het Hedon Productiehuis. Onder het genot van een heerlijk diner zal presentator en saxofonist Tom Leeuwenburg de gasten kennis laten maken met het verhaal achter de jazzmuziek. Ruim twintig gepassioneerde jazzartiesten zorgen voor een live-vertolking op het podium.

History Of Jazz neemt je mee terug in de tijd van de “Roaring 20’s”, de muziek van de King of Swing; Glenn Miller. Met spannende anekdotes over de tijd van Charlie “The Bird” Parker en Miles Davis wordt de opkomst van de Bebop in de jaren ‘40 en de ontwikkeling naar de Hardbop en Free Jazz in de jaren ’60 geschetst. Daarnaast zullen de gasten ontdekken hoe de muziek van Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Sonny Rollins muzikanten in Zwolle tot op de dag van vandaag inspireren.

Tom Leeuwenburg (Stichting Jazz in Zwolle): “ik ben erg trots om deze show samen met Hedon en het Productiehuis te mogen creëren. Het is super dat zij telkens laten zien meer te zijn dan gewoon een poppodium. Via deze samenwerking is het mogelijk om een uniek concert te geven met ruim 20 getalenteerde muzikanten waar wij in Zwolle erg trots op mogen zijn. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in het verhaal achter de muziek en ik vind het een grote eer dat ik dit op 18 maart aan Zwolle mag vertellen.”

“Heel vaak gaat het spreekwoord onbekend maakt onbemind op, ook voor muziek. History Of Jazz biedt een fantastische kans om mensen op een frisse en unieke manier kennis te laten maken met een voor velen onbekend genre. Uiteraard gebracht door de top van de Nederlands muziekscene”, aldus Judith van der Klip van het Hedon Productiehuis.

History of Jazz wordt verteld door ruim 20 gastartiesten die geïnspireerd zijn door, of zelfs samengespeeld hebben mét de grote jazz artiesten uit de geschiedenis van de 21e eeuw, zoals onder andere: Coen Witteveen (Typhoon), Adrienne West (Johnny Griffin, Buddy Tate), Rik Elings (Skymasters, Cultuurschip Thor), Henk Zomer (Chet Baker), Bert Pfeiffer, Joost van Schaik, Ronald Douglas, Nathalie Schaap, Tilmar Junius, Das Sound Kollektiv en Plastik Soldiers.

History of Jazz is een samenwerking tussen Stichting Jazz in Zwolle en het Hedon Productiehuis. Naast tickets voor het diner zijn er ook balkontickets verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en Plato Zwolle.

Locatie: Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Zondag 18 maart
Open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur
Entree: € 32,00 (diner) – € 17,00 (balkon)

Gegevens

Datum:
18 maart 2018
Tijd:
19:00 - 23:30
Kosten:
€32,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Hedon
Burgemeester Drijbersingel 7
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button