Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialoog: “Kunnen technische snufjes en robots tegen eenzaamheid helpen?”

21 september 2017-19:30 - 22:00

Zwolle – Eenzaamheid is een groot en complex maatschappelijk probleem dat tevens zorgt voor verhoogde zorgkosten. Kunnen technische snufjes en robots eenzame mensen helpen en kosten drukken? Hierover organiseert Windesheim in Dialoog met dagblad Trouw een bijeenkomst op donderdag 21 september in Stadkamer Zwolle.

Eenzaamheid heeft negatieve invloed op gezondheid

Ongeveer 30% van de Nederlanders voelt zich weleens eenzaam. Vaak denken we bij eenzaamheid aan ouderen, maar er zijn ook veel jongeren die eenzaam zijn. Eenzaamheid is een complex maatschappelijk probleem. Iemand die veel sociale contacten heeft, kan zich toch eenzaam voelen en mensen die dagen niemand zien of spreken hoeven niet per se eenzaam te zijn. Bekend is dat eenzaamheid een negatieve invloed heeft op de gezondheid van mensen en op het welbevinden. Gevolg daarvan is dat eenzame mensen regelmatig een beroep doen op de zorg en op ondersteunende maatregelen.

Verband hogere zorgkosten en eenzaamheid

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat er een verband bestaat tussen hogere zorgkosten en eenzaamheid. Croonwolter&dros houdt zich bezig met technische hulpmiddelen waardoor mensen ondersteund kunnen worden, ook in hun eenzaamheid. Want is het niet bijzonder dat er ondanks alle technische mogelijkheden – skype, apps, social media – nog sprake is van eenzaamheid terwijl we vrijwel allemaal digitaal verbonden zijn? Zijn nieuwe technologische mogelijkheden een goede vorm van zorg voor bijvoorbeeld ouderen die lang(er) zelfstandig wonen en kunnen ze een hulp zijn bij eenzaamheid?

Daarover gaat het gesprek met filosofe Marli Huijer, filosofe, Menno ter Wal (Deloitte) en Erik Fisscher (Croonwolter&dros) en met u. Het gesprek wordt geleid door Trouw-journalist Henk Steenhuis.

Aanmelden

Het publieksprogramma vindt plaats op donderdag 21 september in Stadkamer Zwolle. Inloop is vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Toegang is gratis en iedereen die in dit onderwerp is geïnteresseerd is welkom.

Dit programma is een samenwerking tussen dagblad Trouw, Stadkamer Zwolle en Windesheim in Dialoog.

Aanmelden

Gegevens

Datum:
21 september 2017
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Windesheim Zwolle
Telefoon:
0900 8899
View Organisator Website

Locatie

Stadkamer, Centrum Zwolle
Zeven Alleetjes 1a
Zwolle, Overijssel 8011 CV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
038 421 7278
View Locatie Website
Back to top button