Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van het Kasteel op Buitenplaats de Horte

21 mei 2018-12:00 - 17:00

Zwolle – Maandag 21 mei – 2e Pinksterdag – organiseren Landschap Overijssel en By Mölle de Dag van het Kasteel met een speciaal programma op Buitenplaats de Horte. Met tal van leuke activiteiten op dit unieke landgoed. Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Thema is verborgen verhalen. Ontdek de verhalen over Buitenplaats de Horte én over de unieke textielhistorie van Overijssel, vroeger en nu.

Buitenplaats de Horte is een bijzonder landgoed vlakbij Dalfsen. Tijdens de Dag van het Kasteel organiseren Landschap Overijssel en By Mölle een speciaal programma voor jong en oud. Zo kun je je opgeven voor een excursie met een gids met verhalen over de Horte én over de textiel historie van Overijssel. Ook is er voor volwassenen een wandelroute uitgezet van 3.5 km. Voor kinderen is er een leuke knutselactiviteit en een beleeftocht met tal van leuke weetjes. De routes starten op het terras in de boomgaard van De Horte. Hier kun je ook een kopje koffie of theedrinken vanuit de Italiaanse koffiekar met taart uit de streek.

Excursies: 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Graag vooraf aanmelden voor de excursie via www.landschapoverijssel.nl

Buitenplaats de Horte

Buitenplaats de Horte is begin 17e eeuw aangelegd in overwegend Franse stijl. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk cultuur- en tuinhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, ’t Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de natuurakkers bloeien margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Tijdens de Dag van het Kasteel worden veel verborgen verhalen verteld over de natuur en cultuur van De Horte. En over de unieke historie van het landschap in Overijssel, vroeger en nu.

Gegevens

Datum:
21 mei 2018
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Back to top button