Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert met Time for T

1 mei 2019-20:30

€ 10

Zwolle- De poëtische band Time for T toert door Europa en legt ook een muzikaal bezoek af in Zwolle. Eerder speelde Time for T in 2017 in het Goudsteeg21-theater. Woensdagavond 1 mei kunnen liefhebbers van de Indie-folk/rockmuziek wederom genieten van de dromerige, romantische stijl van de in Lissabon gestationeerde band. Arjan Snoeijer van Goudsteeg21 voorspelt “… een luisterrijke avond met onverwachte muzikale kleuringen voorzien van prozaïsche teksten en een vleugje humor.” Het concert op woensdag 1 mei vindt plaats in het Papenstraattheater, begint om 20:30 uur, de entree is € 10,- en reserveren kan via www.goudsteeg21.nl

Zanger Tiago Saga (onderaan op de foto) richtte de band -als tijdelijk project- in 2013 op, in de Engelse kustplaats en muzikale smeltkroes Brighton. Karakteristiek aan zijn stem is het warm-hese geluid, op een (soms) rauwe en pure manier neergezet.

Volgens muziekkenner Arjan Snoeijer kent Time For T geen eenvormige stijl: “Ik zie het als een psychedelische folkrockband. De muziek beweegt zich van desert blues tot swingende soul. Muzikaal gezien zou je de band ergens tussen de poëtische teksten van Bob Dylan en de Afrikaanse ritmes van Fela Kuti kunnen plaatsen. En dat is ook weer niet zo raar als je weet dat de bandleden uit allerlei verschillende landen (Engeland, Portugal, Brazilië en Spanje) afkomstig zijn. Dan heb je als vanzelf een smeltkroes van allerlei verschillende stijlen. Je hoort dat vooral in de onderstroom, in de tegenmelodie, die altijd iets anders doet dan je verwacht.”

De band krijgt support van Juan Espiga, een veelzijdige artiest en als multi-instrumentalist verbonden aan verschillende bands in de Madrileense muziekscène. Onlangs bracht hij de elpee Age Quod Agis uit. Als mede-oprichter krijgt hij van Time for T regelmatig het verzoek mee te doen. Bij deze Europese tournee doet hij een forse muzikale duit in het zakje, onder ander op percussie en zang.

Voor Stichting Goudsteeg21 is dit alweer het vierde concert van 2019. Het vijfde concert betreft een optreden van Gabriel Naïm Amor op zondag 19 mei in het Perrontheater. Goudsteeg21 bevordert de minder bekende creatieve en experimentele popmuziek. Deze concerten vormen een waardevolle verrijking van het culturele aanbod in Zwolle.

Gegevens

Datum:
1 mei 2019
Tijd:
20:30
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button