Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert met Ney Conceição

23 april 2019-22:00

€ 13

Op dinsdag 23 april presenteert Cultuurschip Thor een extra ingelast Brazilian Late Night StarrJazz Concert: een topformatie rond de Braziliaanse bassist Ney Conceição. De bassist, die bekend staat als een van de meest virtuoze en spraakmakende bassisten uit de geschiedenis van de Braziliaanse muziek, wordt begeleid door sterren uit de Nederlandse latin- en jazzscene.

De Braziliaanse bassist Ney Conceição, woonachtig in Rio de Janeiro, staat bekend als een van de meest virtuoze en smaakmakende muzikanten van het moment in Brazilië. Een ware virtuoos op zijn instrument die internationale bekendheid verwierf door zijn jarenlange samenwerking met o.a. zanger João Bosco en als lid van het Nosso Trio, Bosco’s vaste begeleidingsband.

Conceição verleende zijn medewerking aan meer dan 400 CD/DVD-producties, werkte samen met de grote namen van de Braziliaanse muziek en tourde langs alle bekende clubs en festivals ter wereld. De laatste jaren focust Ney zich op een solo carrière, zowel in Brazilië als in Europa. Ney is een opvallende podiumverschijning met een aanstekelijke energie en een charismatische rol als bandleider. Hij presenteert zijn eigen werk, Brazilian Jazz, inmiddels al in de vorm van 5 cd’s en 3 DVD’s.

In 2015 vormde Ney Conceição een All Stars “European 4tet”, al eerder te gast op de Thor. Dit 4tet bestaat verder uit Ruud Breuls op trompet (solist WDR bigband), Hans Vroomans op piano (Metropool orkest) en Mark de Jong op drums (side-man bij vele groepen). In 2019 presenteren zij zich opnieuw met een tour langs de belangrijkste jazzpodia.

Gegevens

Datum:
23 april 2019
Tijd:
22:00
Kosten:
€ 13
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Cultuurschip Thor
Pletterstraat 24
Zwolle, Overijssel 8011 VG Nederland
+ Google Maps
Back to top button