Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert met Loch Lomond

25 juni 2019-20:30

€ 10

Dinsdagavond 25 juni geeft de Amerikaanse formatie Loch Lomond een optreden in het Perrontheater aan de Westerlaan 9 in Zwolle. Deze uit Portland-Oregon afkomstige band is gestart als een solo-project van zanger en multi-instrumentalist Ritchie Young in 2003. Uiteindelijk groeide de band uit tot een collectief dat per tournee verschillende samenstellingen kent, tot wel veertien muzikanten. De band, die deze tournee zeven muzikanten omvat, combineert symfonische kamermuziek met een veelheid aan indiefolk-elementen. Het concert begint om 20:30 uur, de toegang bedraagt € 10,- en reserveren kan via de website.

Kenmerkend aan de band is volgens muziekkenner Arjan Snoeijer de harmonische samenzang, gedragen door een breed instrumentarium: mandoline, banjo, theremin, basklarinet, viool, fluit, piano, vibrafoon, glockenspiel en allerlei percussie.

Wat hem opvalt aan de muziek is dat de songs rustig en breekbaar zijn, “maar ook pittig en donker en dan ineens weer surrealistisch en orkestraal.” Loch Lomond toerde onder andere met The Decemberists en dat is volgens Arjan niet verbazingwekkend, “want zij bevaren zo ongeveer dezelfde wateren, al is het water bij Loch Lomond een stuk kalmer. Zoals op een Schots meer met een prachtig uitzicht bij goed weer. Waar de band op lijkt? Denk bijvoorbeeld aan het vroege REM, Elliot Smith, Peter Broderick of de psych-folk uitstapjes van Mercury Rev.”

Gegevens

Datum:
25 juni 2019
Tijd:
20:30
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
View Evenement Website

Organisator

Goudsteeg 21
View Organisator Website

Locatie

Perrontheater
Westerlaan 9
Zwolle, Overijssel 8011 CA Nederland
+ Google Maps
Back to top button