Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert met Grandmaster Flash

28 november 2019-21:00

€ 26

Op donderdag 28 november de legendarische muzikant Grandmaster Flash voor een optreden naar Hedon. Eind jaren zeventig was Grandmaster Flash mede bepalend voor de geboorte van hiphop door zijn geniale scratch-en mixtechniek. Soul en funk breaks werden door deze artiest spectaculair aan elkaar gemixt waardoor een nieuw genre ontstond wat de afgelopen veertig jaar is uitgegroeid tot de populairste muziekstroming ter wereld. De kaartverkoop voor het optreden is van start gegaan via Plato te Zwolle en bij Hedon online.

In 1982 scoorde Grandmaster Flash samen met The Furious Five het allereerste grote hiphopsucces: The Message waarmee hij een Grammy wist te winnen. Dat hij bepalend was voor meerdere generaties hiphop artiesten is gebleken. Op 11 juni nam hij als eerste hiphop-artiest de Polar Music Prize, ook wel gezien als de Nobelprijs voor muziek, in ontvangst voor zijn verdiensten. Een prijs die eerder al werd gewonnen door Paul McCartney en Bob Dylan. Grandmaster Flash is de eerste hiphopartiest die deze onderscheiding weet te winnen. Zelf zegt Grandmaster Flash diep vereerd te zijn met de prijs. “Wat wij neerzetten, wordt vaak over het hoofd gezien.”

Grandmaster Flash zal je tijdens deze historische avond in Hedon meenemen door de geschiedenis van hiphop. In zijn HipHop, People, Places & Things tour etaleert hij zijn weergaloze skills zowel letterlijk als figuurlijk in een audiovisueel spektakel. Rondom het optreden van Grandmaster Flash zal DJ Serch de muzikale omlijsting verzorgen.

Gegevens

Datum:
28 november 2019
Tijd:
21:00
Kosten:
€ 26
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Hedon
Burgemeester Drijbersingel 7
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button