Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Grote Kerk ter ere van Johannes Cele

29 december 2017-20:00 - 23:30

Zwolle – EVA Vocaal Ensemble en Trióles (harp,fluit en saxofoon) zullen bijzondere concerten geven in de Hervormde Kerk in Ommen (28 december, 20:15), de Grote Kerk in Zwolle (29 december, 20:15) en de Andreaskerk in Hattem (30 december, 20:15).

Het is een concert ter ere van Johannes Cele (1350-1417). Het is dit jaar 600 jaar geleden dat hij overleed. Cele was rector van de Latijnse school in Zwolle en organist van de Grote Kerk in diezelfde stad. Hij heeft als rector de school enorm populair gemaakt, er kwamen studenten uit heel Europa om op zijn school te studeren. In die tijd, de late Middeleeuwen, was Zwolle dus een internationaal bekende stad. Cele was de beste vriend van Geert Grote, de aanvoerder van de beweging die we de Moderne Devotie noemen. Alhoewel Cele zelf geen monnik is geweest, was hij wel heel betrokken bij de spirituele geloofsbeweging.

Cele’s naam is al weer bij veel mensen vergeten, daarom willen de negen getalenteerde dames van EVA Vocaal Ensemble en Trióles d.m.v. een muzikaal verhaal weer aandacht op Cele vestigen. Aan de hand van geestelijke muziek vanaf de late Middeleeuwen tot nu, zal het levensverhaal van Cele verteld worden. Ook zal de première van het stuk ‘Benedicat’ van componist Dick Le Mair plaatsvinden. Het wordt een feestelijke, muzikale avond! Op 27 december zijn de musici om 22:30 te horen met een voorproefje van het concert op Radio 4 in het programma Opium.

Kaarten voor de concerten zijn te koop op: www.celestialcelebration.nl

Gegevens

Datum:
29 december 2017
Tijd:
20:00 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Grote Kerk
Grote Markt 18
Zwolle, Overijssel 8011 LW Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.grotekerkzwolle.nl/
Back to top button