Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Club Cele over duurzame kleding

23 april 2019-20:30

Gratis

Duurzaamheid is een veel voorkomend thema in deze tijd. Maar hoe duurzaam is onze kleding eigenlijk? Op dinsdag 23 april organiseert Club Cele in samenwerking met Groenkapje de Fashion Revolution Talk. We kijken naar de documentaire ‘The Positive Chain of Change’ en gaan samen met filmmaker Chanel Trapman in gesprek over de makers van duurzame mode. hebben filmmaker Chanel Trapman te gast en gaan samen in gesprek over de duurzaamheid van mode. Ben jij bij deze inspirerende en leerzame avond?

Chanel is, naast filmmaker, eigenaar van MUMSTER. Dat is een platform dat duurzame initiatieven ondersteunt door middel van verschillende services, waaronder storytelling, events, branding en photoshoots. Ook heeft ze haar eigen kledingwinkel in Amsterdam: The Impact Shop. Voor de documentaire ‘The Positive Chain of Change’ interviewde ze gedurende een periode van vier jaar verschillende Nederlandse fashion pioniers. Met de documentaire wil ze juist die pioniers, organisaties, politici en ontwerpers die opstaan tegen oneerlijke mode een stem geven.

Tijdens de Fashion Revolution Talk is ook Map Renes aanwezig. Haar initiatief Groenkapje maakt mensen op een spontane, verrassende manier bewust van ‘fast fashion’ en ‘slow fashion’. Bij fast fashion denken we aan een niet-duurzame manier van shoppen; elke zes weken nieuwe kleding, het liefst tegen de laagste prijs. Slow fashion is het tegenovergestelde; eerlijke prijsafspraken en lonen, goede werkomstandigheden en betere kwaliteit van mode.

Gedurende de avond praten we over de makers van ‘slow fashion’ en bovenal over de prachtige initiatieven die ontstaan om duurzame mode een onfeilbaar feit te maken. Elke stap in de goede richting is er één! Ook kun je deze avond meedoen met de Kledingruil van Focus – De Winkel en 038Kledingruilfeestje! Tussen 19:30 en 20:30 kun je maximaal twee shoppers met lente- en zomerkleding inleveren in de foyer. Na afloop van de Fashion Revolution Talk tussen 22:00 en 23:00 kun je naar hartenlust kleding ruilen! We zien je graag op 23 april; de toegang is gratis!

Gegevens

Datum:
23 april 2019
Tijd:
20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Club Cele
Telefoon:
038-4288280
Site:
https://zwolsetheaters.nl/clubcele

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button