Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Club Cele | Het Recht Van De Snelste: een avond met Marco te Brömmelstroet

8 september 2020-20:30 - 22:00

Zwolle – Op 8 september organiseert Club Cele een avond met Marco te Brömmelstroet over zijn boek Het recht van de snelste. Marco te Brömmelstroet is hoogleraar Urban Mobility Futures aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en co-auteur van het boek Het recht van de snelste – hoe ons verkeer steeds asocialer werd. Op deze avond horen we de interessante visie van Marco én gaan we ook zelf aan de slag met een casus uit Zwolle.

Het recht van de snelste

Onze fietsen, auto’s en treinen rijden steeds sneller en efficiënter. Dat heeft een enorme invloed op onze dorpen, steden én samenleving. Wat zijn we daardoor kwijtgeraakt? En hoe kan het anders? Dat vragen Marco te Brömmelstroet en Thalia Verkade zich af in het boek Het recht van de snelste – hoe ons verkeer steeds asocialer werd. Thalia Verkade ken je wellicht als auteur voor onder andere het platform De Correspondent.

Het Recht Van De Snelste

Meer ruimte, minder afhankelijk

Nu het openbare leven sinds maart door het covid-19 virus flink is veranderd, ontstaat er een verandering in ruimte. We hebben meer plek nodig voor mensen; oude plannen om meer ruimte aan fietsers en wandelaars te geven lijken te worden afgestoft. De Stentor schreef in mei bijvoorbeeld: Minder auto’s in de binnenstad: coronacrisis brengt jaren oude afspraak in Zwolle in een stroomversnelling. Velen zijn het er over eens: dit is hét moment om onze verkeerssituatie eens goed onder de loep te nemen. Moet de auto onze – helemaal nu – schaarse ruimte innemen in onze stad?

LET OP: meld je aan!

Club Cele | Het Recht Van De Snelste een avond met Marco te Brömmelstroet vindt online plaats op dinsdag 8 september 2020 om 20.30 uur. Je kunt dus gewoon vanuit je eigen woning gratis digitaal deelnemen aan dit programma! Benieuwd hoe? Koop vóór 17:00 op dinsdag 8 september je gratis ticket: dan wordt de toegangslink en het wachtwoord op om veilig deel te kunnen nemen aan deze digitale ontmoeting naar je toe gestuurd.

Gegevens

Datum:
8 september 2020
Tijd:
20:30 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
View Evenement Website

Organisator

Club Cele
Telefoon:
038-4288280
View Organisator Website

Locatie

online
Back to top button