Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Chocolade festival in Hattem

19 oktober 2019-11:00 - 17:00

Het chocoladefestival in Hattem wordt elke 2 jaar georganiseerd. Een festival, waar echte chocoholics uit heel Nederland de laatste trends demonstreren, met chocola gebeeldhouwd, geschilderd en haren geverfd worden.

Het vestingstadje Hattem staat zaterdag 19-10-19 voor de 11de keer geheel in het teken van het Chocoladefestival.

Een groots evenement rond de tongstrelende lekkernij chocolade in alle denkbare variaties. Proeven, beleven en volop genieten van een wereld aan heerlijkheden, kunst en demonstraties in het aloude stadscentrum. Oog in oog met chocolatiers, kunstenaars, en Droste meisjes. Onder andere Arthur Tuytel, oud winnaar van de Dutch Pastry Award staat te demonstreren. Ook Rutger van den Broek de eerste winnaar van Heel Holland Bakt – Rutger Bakt zal deze dag aanwezig zijn met o.a. zijn nieuwste boeken.

Aan kinderen wordt ook volop gedacht. Het cacaomuseum is aanwezig met een expositie over de cacaoketen. De expositie richt zich vooral om kinderen de link tussen fijne smaak, duurzaamheid, eerlijke lonen, ambacht en gezondheid te laten ervaren. Daarnaast zijn er mini workshops te volgen en kunnen de kapsels in geweldige choco looks worden omgetoverd. En uiteraard is er van alles te proeven.

In oktober 2001 werd het eerste chocoladefestival georganiseerd in Hattem. Een festival dat in korte tijd uitgroeide tot het grootste en gezelligste van ons land. Het festival wordt georganiseerd door Bonbon Atelier A3 in nauwe samenwerking met Rond Uit Hattem en tal van (inter)nationale chocolatiers en kunstenaars.

Het Chocoladefestival wordt gehouden op zaterdag 19 oktober 2019 tussen 11.00 en 17.00 uur in de binnenstad van Hattem en is gratis toegankelijk.

Gegevens

Datum:
19 oktober 2019
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

binnenstad Hattem
Hattem, overijssel Nederland + Google Maps
Back to top button