Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Britten in Concert in Theater De Spiegel Zwolle

15 april 2018-14:30 - 17:00

Zwolle – Het Britten speelt samen met topviolist Daniel Rowland, onder leiding van dirigent Loes Visser, de hartverscheurende muziek van Mieczyslaw Weinberg. Deze Pools-Joodse componist vluchtte in 1939 naar Rusland en overleefde de Tweede Wereldoorlog als enige van zijn familie. Hij was bevriend met Dmitri Sjostakowitsj, die hem op cruciale momenten steunde in zijn bewogen leven.

De Britteners, die met hun enthousiaste en gepassioneerde spel de luisteraar steeds weer weten te verbazen én te raken, spelen ook de sprookjesachtige Holberg Suite van Edward Grieg en de meeslepende filmmuziek The Story of the Unknown Actor van Alfred Schnittke. Daarnaast staan ook ‘De Zomer’ van Piazzolla en de Romance van Sjostakowitsh en van Amy Beach op het programma.

Dirigent Loes Visser is zeer verheugd over de solist die op 15 april naar Zwolle komt. “De virtuoze violist Daniel Rowland zal de Britteners enorm inspireren. Hij weet als geen ander met zijn viool de mooiste verhalen te vertellen.”

Daniel Rowland is een charismatisch violist die speelt met een stralende intensiteit en je mee neemt tot diep in de ziel van de componist. Hij is één met de muziek, één met de viool. The Guardian

Daniel geeft concerten over de hele wereld, geeft les op de Royal Academy of Music in Londen en speelde op het Prinsengrachtconcert 2017 met het Brodsky kwartet.

De drie kersverse winnaars van het Britten Vioolconcours 2018 zullen in een solo optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest, laten horen wat ze in huis hebben. Voor hen is dit optreden – in de grote zaal van De Spiegel, voor zoveel publiek en onder begeleiding van een prachtig orkest – een enorme opsteker.

Vanaf 14.30 spelen het Edward en Benjamin Strijkorkest een voorprogramma in de foyer. Om 15.00 begint Britten in Concert. De presentatie is in handen van Charlie-chan Dagelet. Laat je meevoeren door het ontroerende spel van de Brits-Nederlandse violist Daniel Rowland!

Gegevens

Datum:
15 april 2018
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button