Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst Academie voor Levenskunst

24 januari 2019-20:00

€15

Zwolle – De stad Zwolle is een nieuwe academie rijker. De Academie voor Levenskunst in Academiehuis Grote Kerk Zwolle is van start gegaan. De academie ontkiemt dit voorjaar met interactieve bijeenkomsten, lezingen en inspiratiesessies. Daarbij wisselen inzichten uit de religie, psychologie en filosofie elkaar af.

Volgens grondlegger Mariska van Beusichem van de Academie voor Levenskunst is die combinatie bijzonder. “Meestal worden levensvragen benaderd vanuit de psychologie, filosofie of religie. Wij doen dat vanuit alle drie.” Verder wil de academie zich onderscheiden door bij mensen een bewustwordingsproces op gang te helpen in plaats van louter ‘universele waarheden’ te verkondigen. Van Beusichem: “Ik kan jou niet vertellen wat jouw bestemming is. Dat kun je alleen zelf ontdekken. Wel kunnen we middelen aanreiken om te gaan zien en ervaren wat zich in je binnenste roert.”

Van Beusichem – tevens stadspastor van de Grote Kerk – zou het fantastisch vinden als bezoekers van de academie nieuwe antwoorden in zichzelf vinden. “Ik hoop dat ze straks zeggen: ‘Dit is wie ik ben. Op deze manier wil ik leven’.”

Try-out

De Academie voor Levenskunst biedt haar programma in verschillende vormen aan. Maandelijks is er ‘De Kunst van …’ Met elke keer een ander thema. De aftrap is met een try-out op 24 januari in de consistorie van de Grote Kerk Zwolle vanaf 20.00 u. De deur gaat open om 19.30 uur (in verband met de verbouwing is dat de achterdeur van de kerk bij de fontein). Het onderwerp zal dan zijn ‘De kunst van niet doen wat je ouders zeggen’. Oftewel het stemmetje van je vader of moeder in je hoofd herkennen dat zegt wat wel en niet moet. Soms is dat stemmetje prima, maar je bent uiteindelijk een uniek mens die eigen keuzes maakt.

Het onderwerp wordt op prikkelende wijze ingeleid. Daarna is er een interactief deel. Van Beusichem belicht daarbij het onderwerp vanuit aandacht voor de ziel, oftewel met een spirituele invalshoek. Ook is er een optreden van een violiste. Zij vertelt tevens hoe ze, na een verrijkende opleiding aan het conservatorium, toch ook buiten het gebaande pad zichzelf als violiste ontdekte.

Aanmelden voor de eerste bijeenkomst kan door een mail te sturen naar mariska@academiehuis.nl. Omdat het een try-out betreft, geldt er een gereduceerd tarief. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal en via de site www.academiehuis.nl. De latere programmering met onder meer bijeenkomsten, sprekers en leergangen verschijnt op deze zelfde site.

Gegevens

Datum:
24 januari 2019
Tijd:
20:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.academiehuis.nl/

Locatie

Academiehuis de Grote Kerk
Grote Markt 18
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button