Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Betrokken Wipstrikkers showen hun wijk in bundel Onze Zeehelden

17 oktober 2018-19:30 - 22:30

€10

Zwolle – Leven in de Zeeheldenbuurt. In de bundel Onze Zeehelden, Portretten uit de Wipstrik-Zuid vertellen zeventien helden hoe zij dat samen doen en wat daarbij telt.

Bewoners Zeeheldenbuurt

Neem wereldreiziger Edmond de Bok die als hobby zwemmen in ijskoud water had. Hij repareert de fietsen van de buren in de straat en verderop. Zijn huis is de ontmoetingsplek. Of Gradus Scholder die decennialang activiteiten organiseert voor de roze senioren. Dat niet alleen. Deze zeeheld van formaat zeilde bijna in de olympische klasse. En, Marwa Alhamadani die uit Syrië vertrok en net een paar jaar in de wijk woont, heeft haar talenten ontdekt. Ze is een geschikte kapster en schminkt buurtkinderen zowaar professioneel en snel.

Hecht

Onze Zeehelden is een bundel met uiteenlopende portretten van mannen en vrouwen, die soms sterke overeenkomsten laten zien. Menigeen woont zijn hele leven in de wijk. Ze zijn hecht met elkaar en de buurt.

Kleur

Buurtgenoten en initiatiefnemers Jeroen Kesselaar en Erika Schuuring, hebben de bundel samengesteld. Coördinator Corinne Tijsseling, maakte dit initiatief mogelijk namens het wijkproject KLEUR de Wipstrik van Wijk- en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier. De bundel is met tot stand gekomen door financiële bijdragen van het Oranje Fonds en het BuurtCultuurfonds van Stadkamer

Presentatie

Woensdagavond 17 oktober om 19.30 vind de presentatie van de bundel plaats bij Wijkcentrum
Bestevaer. Zwollenaren zijn van harte uitgenodigd.
De uitgave is beperkt beschikbaar voor een bijdrage van 10 euro. Wees er snel bij, op = op. Voor
het bestellen en/of informatie kunt u contact opnemen met coördinator KLEUR de Wipstrik
Corinne Tijsseling / wipstrik@wijkcentrumbestevaer.nl

Gegevens

Datum:
17 oktober 2018
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

wijkcentrum Bestevaer
Trompsingel 10B
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button