Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beter met Blockchain?

4 april 2018-20:00 - 23:30

Zwolle – Hoe werkt Blockchain eigenlijk? Wat is het, wie bestuurt het en wie is de baas erover? En vooral, wat betekent het voor jou en mij? Een gesprek over de impact van Blockchain. Wordt de wereld beter met Blockchain? Welke kansen biedt dat voor Zwolle? Op die vragen kun je antwoord krijgen in de Meet Up van 4 april om 20:00 uur in Odeon bovenfoyer.

Bitcoin, Cryptocurrency en Blockchain: sla de krant open, zet je tv aan of luister naar de radio en de termen vliegen je om de oren. “Je moet nu instappen, anders mis je de boot” of “Familie verkoopt gehele bezit en investeert in Bitcoin”, het zijn enkele berichten die de gekte rondom deze nieuwe valuta & systemen duidelijk maken. Maar Bitcoin is slechts een klein onderdeel van wat Blockchain mogelijk maakt. Daarom heeft Blockchain de focus deze avond en wordt ingezoomd op dit technologische ‘blokkensysteem’.

Klinken al die termen als een abracadabra in de oren? Geen zorgen! Deze Meet Up start met een introductie waarin alle termen, betekenissen en basiskennis worden toegelicht. Zo word jij dus al een beetje beter met het begrip Blockchain!

De gasten en het publiek gaan in gesprek over de hedendaagse technologie en alle ontwikkelingen die dat met zich meebrengt. Ze zoomen in op de maatschappelijke gevolgen: Wat betekent Blockchain voor de deeleconomie? En hoe komt Blockchain terug in ons dagelijks leven?

Te gast

  • Marloes Pomp, Projectleider Blockchain Rijksoverheid.
  • Hans Busstra, Freelance Programmamaker VPRO Tegenlicht.
  • Thijs Giesbers, Blockchain en Cryptocurrency specialist.

‘Beter met Blockchain?’ vindt plaats op woensdag 4 april om 20.00 uur in Schouwburg Odeon, bovenfoyer van Café Foyé.

Club Cele

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Gegevens

Datum:
4 april 2018
Tijd:
20:00 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button