Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Back to the future – The future is back

10 oktober 2019-20:30 - 23:30

Zwolle – Op donderdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Samen met Groenkapje [Map Renes] organiseren we daarom ‘Back to the future – the future is back’! Deze editie is ook nog eens een hele bijzondere, want dit is de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid in Zwolle. Het uitgangspunt van de Dag van de Duurzaamheid is om te laten zien hoe duurzaamheid in ons dagelijks leven past – want het is echt mogelijk!

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van de landelijke organisatie Urgenda – koploper op het gebied van duurzaamheid – en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé dag om te laten zien wat duurzaamheid is. Urgenda was tien jaar geleden misschien een onbekende partij, maar sinds de breed uitgemeten klimaatzaak staat de organisatie op de kaart.

De jurk als communicatiemiddel

Tijdens deze jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid hebben we heel wat gave dingen voor je in petto. Iedereen draagt kleding: het is een manier om je te uiten. Wij zien mode als een hulpmiddel om mensen bewust te maken van duurzame(re) levensstijl. Wij willen je graag meer vertellen over duurzame mode. Je wordt getrakteerd op een ​Pecha Kucha​ van de ModeGarde over de jurk als communicatiemiddel en hoort het verhaal achter de kleding van de maker én de drager.

Tijdreizen in duurzame mode

We gaan reizen door de tijd met ​Ineke van Zanten​ ​[Greenwish]​. Welke mooie initiatieven is zij tegengekomen in ​haar duurzame koffertje​? En hoe ziet zij de duurzame toekomst in Overijssel – moet elke bibliotheek in onze provincie bijvoorbeeld naast boeken ook kleding uitlenen? “De toekomst is zichtbaar in maatschappelijk initiatief en sociaal ondernemerschap.”

Duurzaam en sociaal ondernemerschap

Karin van Oosten​ ​en Greetje Bennik​ vertellen ons over hun nieuwe business model en we gaan in gesprek over sociaal ondernemerschap. ​Liedewij de Graaf [Ik-circu-leer] ​vertelt over haar lesbrief Voedselverspilling, met als voorbeeld Kromkommer – voldoende impact gemaakt? Klaar met ondernemen! Vier met ons de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid en bestel gauw je gratis ticket.

Back to the future i.s.m. Map Renes alias Groenkapje ​vindt plaats op ​10 oktober 2019​ om ​20.30 uur ​in de ​Rabo Foyer​ van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema’s, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.

Gegevens

Datum:
10 oktober 2019
Tijd:
20:30 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Blijmarkt 25
zwolle, overijssel Nederland + Google Maps
Back to top button