Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Als ze denken dat een kind niets meekrijgt van de ziekte van een ouder en rustig doorspeelt, dan hebben ze het echt mis’

12 november 2019-18:30 - 20:30

Zwolle – Op dinsdag 12 november organiseert Steunpunt Mantelzorg – onderdeel van ZwolleDoet! – samen met Impluz een thema avond over KOPP. KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Ervaringsdeskundige Silvia Rikmanspoel deelt verhalen uit haar persoonlijke boek ‘Het oordeel voorbij’, waarin eenzaamheid, haar depressieve moeder en de weg naar herstel een grote rol spelen. Iedereen die interesse heeft in hoe het voor kinderen is om op te groeien met ouders met psychische problemen is welkom.

KOPP-kinderen beleven hun jeugd vaak anders dan anderen. Voor Silvia Rikmanspoel draaide een groot deel van haar jeugd om haar depressieve moeder. ‘Vaak wordt gezegd dat een kind vergeet en verder speelt, maar is dat wel zo? Als kind krijg je alles mee en dat laat diepe sporen na. Mijn verleden als KOPP-kind is bepalend geweest voor mijn verdere leven.’ Naast Silvia is professional Rolf Tebbens van Impluz aanwezig op de thema avond om zijn kennis over KOPP-kinderen en psychische problematiek te delen.

Het oordeel voorbij – een bijzonder verhaal

In haar boek omschrijft Silvia de pelgrimstocht van 900 km die ze maakte naar Santiago de Compostella. Tijdens deze voettocht gaat ze terug naar haar kinderjaren. ‘Mijn moeder was vanaf mijn jongere jaren regelmatig depressief, ze werd vaak opgenomen en heeft uiteindelijk een eind aan haar leven gemaakt’. Dit alles zorgde ervoor dat ze worstelde met gevoelens van schaamte, eenzaamheid en onzekerheid en uiteindelijk haar toevlucht zocht in eten. ‘Als ze denken dat een kind niets meekrijgt van de ziekte van een ouder en rustig doorspeelt, dan hebben ze het echt mis’.

Aanmelden

Vrijwilligers, professionals en iedereen met interesse in dit thema is welkom op dinsdag 12 november van 19.30 tot 21.30 uur bij ZwolleDoet! Je kunt je gratis aanmelden voor de bijeenkomst via www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg/thema-avond. Het aantal plaatsen is beperkt.

Gegevens

Datum:
12 november 2019
Tijd:
18:30 - 20:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close