Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Addergebroed in Concert

28 januari 2019-20:15

€20

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het muziektheaterproject Addergebroed, wat heeft geleid tot de voorstelling: ‘Addergebroed in Concert’. De betrokkenheid van vooraanstaande professionals zoals Tony Neef (hoofdrol), Koen van Dijk (scenarioschrijver) en het Zwolse folkduo Tangarine (componisten) staat garant voor kwaliteit. Op 28 januari 2019 kun je ‘Addergebroed in Concert’ bijwonen in het theater van The Young Ones in Zwolle.

Addergebroed vertelt het verhaal van Johannes van Lier. Een gloednieuw verhaal, rijk aan ambitie en gekonkel, geworteld in de 18e eeuw. Verteld en gespeeld door een verrassend team van bekend en nieuw talent. De zangers worden live begeleidt door het Noord Nederlands Jeugdorkest.

‘Addergebroed in Concert’; over giftige ambities, mooi Drenthe en blinde liefde

Tony Neef brengt de achttiende-eeuwse belastingontvanger Johannes van Lier op intrigerende manier tot leven; een man die tot de elite van de provincie behoorde. Terwijl hij werkt aan de publicatie van een wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil. Zijn leven neemt een drastische wending, gebaseerd op waargebeurde verhalen, maar gegoten in een fris en eigentijds jasje. Een theaterconcert van de makers van de voor een Musical Award genomineerde musical ‘Tick, Tick, Boom!’. Tony Neef speelt Johannes van Lier, Wieneke Remmers zijn vrouw. De muziek is van de hand van het Zwolse folkduo Tangarine. Koen van Dijk schreef het script en nam de regie voor zijn rekening; hèt recept voor een muzikale reis door het verleden!

Producent

De voorstelling wordt geproduceerd door de Zwolse theaterproducent Bastiaan Roeters, vanuit zijn productiebedrijf Tresore Producties. Dit is de eerste productie die hij als Zwollenaar produceert!

Cast & creatives

Tekst & regie: Koen van Dijk Composities: Tangarine Arrangementen: Ad van Dijk
Muziek: Noord-Nederlands Jeugdorkest o.l.v. Erik Janssen
Johannes van Lier, belastingontvanger – Tony Neef
Rolina, zijn vrouw – Wieneke Remmers
Barbara, zijn dochter – Anouk Snel
Baron de Vos van Steenwijk e.a. – Ruud van Overdijk
Stadhouder Willem V (Van Oranje) e.a. – Florens Eykemans
Wit Wief e.a. – Rianne Peterson
Wilhelmina van Pruisen e.a. – Meren Verhaegh

Gegevens

Datum:
28 januari 2019
Tijd:
20:15
Kosten:
€20
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://theateryoungones.podiumnederland.nl/mtTicket/program/10011329

Locatie

Young Ones Theater
Grote Voort 8
Zwolle, Overijssel 8041 AM Nederland
+ Google Maps
Back to top button