Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

7 november duurzaamheidsbijeenkomst voor de Binnenstad

7 november 2019-20:00

Bewoners in de Binnenstad die interesse hebben om hun huis (verder) te isoleren,  zijn  van harte welkom in de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A. Een aantal buren is aan de slag gegaan met het nadenken over het energievraagstuk, de wenselijkheid van isoleren en hoe als buurt gezamenlijk hierin op te trekken. Ze vertellen hier graag meer over. Door dit samen te doen is het voordeliger, makkelijker en leuker.

Verduurzaming is een onderwerp dat steeds meer leeft in de Zwolse Binnenstad. Een groep enthousiaste bewoners heeft daarom de krachten gebundeld in de Werkgroep Binnenstad Duurzaam. Ze gaat voor de buurt aan de slag met een goed aanbod voor isolatie. Wat te doen met vloeren, daken, muren, ramen en kieren in combinatie met energie-installaties en leidingen. Wat zijn kwalitatief goede leveranciers? En hoe komen we tot een goede prijs? En weten we zeker dat het wordt uitgevoerd?

De actie richt zich in eerste instantie op twee buurten in de Binnenstad, te weten Waterstraat en omgeving en Bloemendalstraat en omgeving, maar inwoners uit de rest van de Binnenstad zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Tijdens de te houden informatie-avond zal over isolatie in meest brede zin worden gesproken. De werkgroep heeft daartoe een bouwkundig energie-adviseur in de arm genomen. Alle  vormen van dak-, vloer-, raam-, muur- en kierisolatie komen aan bod. Er worden materialen getoond en de voor- en nadelen worden uitgebreid besproken. Ook wordt een eerste vloerisolatie-actie gepresenteerd.

Bewoners die belangstelling hebben voor deze gemeenschappelijke aanpak, kunnen zich tijdens de bijeenkomst inschrijven als belangstellende voor een of meer isolatievormen. Er zullen vervolgens verschillende offertes van leveranciers uit de regio worden opgevraagd en vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs.

Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden
Donderdag 7 november aanstaande wordt de bijeenkomst gehouden in de grote zaal van de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De toegang is gratis. Aanmelding is gewenst.

Gegevens

Datum:
7 november 2019
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Stadkamer, Centrum Zwolle
Zeven Alleetjes 1a
Zwolle, Overijssel 8011 CV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
038 421 7278
Site:
https://stadkamer.nl/
Back to top button