Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

22 november inloopbijeenkomst voorbereiding natuurherstel Aamsveen

22 november 2017-19:00 - 21:30

Zwolle – Op woensdag 22 november organiseert Landschap Overijssel een inloopbijeenkomst voor iedereen met interesse in het Aamsveen en/of in het natuurherstel dat hier de komende jaren plaatsvindt. De bijeenkomst is vrij te bezoeken tussen 19.00 en 21.30 uur in café-restaurant Sandersküper (Alstätter Brook 34, Ahaus, Duitsland).

Landschap Overijssel – eigenaar en beheerder van het natuurgebied Aamsveen – is in opdracht van de provincie trekker van het totale project. In het project werken meerdere partijen samen: de provincie Overijssel, de gemeente Enschede, waterschap Vechtstromen, stichting voor duurzame plattelandsontwikkeling Enschede en Landschap Overijssel.

Het projectteam is nu ruim een half jaar aan de slag en heeft inmiddels een groot aantal voorbereidende onderzoeken uitgevoerd. Bezoekers van de inloopavond kunnen hierover, maar ook over andere projectonderwerpen vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van Landschap Overijssel, provincie Overijssel en Waterschap Vechtstromen. Er zijn verschillende bemande punten met onder andere meer informatie over Natura 2000, de onderzoeken, om welke kwetsbare planten en dieren het gaat en over de rol van cultureel erfgoed in het project.

Het complete natuurherstelplan is naar verwachting in het voorjaar van 2019 klaar. Alle onderzoeksresultaten én de uitkomsten van de gesprekken met de betrokken grondeigenaren zijn dan verwerkt in een zogeheten integraal inrichtingsplan voor het Aamsveen. De daadwerkelijke uitvoering van de herstelmaatregelen begint naar verwachting in de loop van 2019.

Gegevens

Datum:
22 november 2017
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Cafe-restaurant Sandersküper
Alstätter Brook 34
Ahaus, Duitsland
+ Google Maps
Back to top button