Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

11e Regiofinale FIRST LEGO League bij Deltion

22 november 2018-09:45 - 23 november 2018-17:00

Gratis

Zwolle – Al voor het 11e jaar op rij organiseert het Deltion College op donderdag 22 en vrijdag 23 november de regiofinale van de FIRST LEGO League. Meer dan 1.000 basis- en vo-leerlingen maken tijdens de FIRST LEGO League kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego.

48 wedstrijdteams

Elk jaar is het enthousiasme bij de basis- en vo-scholen weer groot. Dit jaar hebben 48 wedstrijdteams zich aangemeld. Tijdens de wedstrijddagen bij Deltion worden de wedstrijdteams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork. Een succes wat jaar in en jaar uit basis- en vo-leerlingen laat kennismaken met de ontwikkelingen van vandaag en morgen!

Centrale thema

Het centrale thema dit jaar is: INTO ORBIT. Teams werken aan een hele unieke opdracht; ” Een menselijk fysiek of sociaal probleem identificeren dat zich voordoet tijdens langdurige ruimteverkenning binnen het zonnestelsel van onze Zon en een oplossing voorstellen.”

Onderwijsproject

Voor Deltion vormt de FIRST LEGO League al een aantal jaar een groot onderwijsproject. Rondom de wedstrijd worden doe-activiteiten aangeboden voor deelnemers en supporters. Studenten van de mbo-opleidingen Procestechniek, Hout & Meubel, Installatie, Elektricien, Optiek, Facilitair, Beveiliging, Zorg, Bouw, Mode, Fotografie en Vormgeving dragen hieraan bij.

Gegevens

Begin:
22 november 2018-09:45
Einde:
23 november 2018-17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Deltion College
Mozartlaan 15
Zwolle, Overijssel 8031 AA Nederland
+ Google Maps
Back to top button