Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleRondje CultuurVoorpagina

Europa centraal in ZomerExpo Museum de Fundatie

Video en foto's: © Sander Hooren

Zwolle – Europa is het onderwerp van de zevende editie van ArtWorlds’ ZomerExpo. Een tentoonstelling van werken met als thema Europa in Museum de Fundatie in Zwolle. Organisator ArtWorlds heeft kunstenaars gevraagd na te denken over Europa en erop te reflecteren in hun werk.

Videostills © Sander Hooren – Onderdeel uit het werk Backstage van Anita Dommerhold

Dat resulteerde in propagandawerk of uitgesproken kritisch werk, maar ook arcadische en paradijselijke werken. De bezoekers van de expo kunnen zich laten inspireren door een selectie van 250 werken, gekozen door een vak-, junior- en publieksjury. De expositie is parallel te zien in de wolk van Museum de Fundatie aan de Blijmarkt en in Kasteel het Nijenhuis in Heino.

Videostills © Sander Hooren – Onderdeel uit het werk Backstage van Anita Dommerhold
Videostill © Sander Hooren – Werk uit ZomerExpo

 

ArtWorlds ZomerExpo is pleitbezorger van kunst die middenin de samenleving functioneert. Organisator ArtWorlds heeft hiermee een traditie neergezet, die in de pas blijft met actuele ontwikkelingen in beeldende kunst en maatschappij. Duizenden kunstenaars voelen zich hiertoe aangetrokken en melden hun werk aan.

De zomertentoonstellingen zijn druk bezocht: ruim 70.000 bezoekers voor Water ZomerExpo 2017. ZomerExpo bouwt bruggen tussen makers, podia en publiek en is onmisbaar geworden voor de vele kunstenaars in Nederland die op zoek zijn naar een (groter) podium en feedback op hun werk. Elke maker krijgt de kans om werk in een museale omgeving te exposeren, positie te bepalen en contacten te leggen. Bezoekers herkennen zich in de kunst die deze heterogene groep maakt en kunnen in het museum werk van de exposanten aankopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button