Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

NS personeel gaat meerdere dagen staken

Zwolle – Het personeel van de NS gaat aankomende week en de week daarop op vijf verschillende dagen staken. Dat hebben de vakbonden woensdag aangekondigd. Het gaat om 24-uurs estafettestakingen in verschillende delen van het land.

Aankomende woensdag 24 augustus wordt gestart in het Noorden van Nederland. Vervolgens komen de regio’s West (26 augustus), Noordwest (29 augustus), Midden (30 augustus) en Oost & Zuid (31 augustus) aan de beurt. “Als na afloop van deze stakingen de NS nog altijd niet akkoord gaat met de door de bonden gestelde cao eisen, dan volgen in de week er na landelijke stakingen.”, zo stellen de vakbonden VVMC, FNV Spoor en CNV Vakmensen. Op vrijdagmiddag 12 augustus wees NS het door de bonden gestelde ultimatum af en werden de actievoorbereidingen opgestart.

De vakbonden eisen onder meer een salarisverhoging van 100 euro bruto per maand. Daarnaast zouden de salarissen en andere vergoedingen vanaf 1 januari volgend jaar moeten meestijgen met de inflatie. Verder eisen de vakbonden een eenmalige bonus van 600 euro bruto komen voor al het personeel.

Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Gerelateerde artikelen

Back to top button