Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZwolle Kiest

Ervaring en vernieuwing op kandidatenlijst CU Zwolle

Zwolle – De ChristenUnie Zwolle presenteerde donderdag  de nieuwe kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. In de top-10 is een mix te zien van vernieuwing en ervaring, drie nieuwe kandidaten  en ervaren gemeenteraadsleden.

Lijsttrekker Gerdien Rots: “Hier staat een team van betrokken stadsgenoten die zich willen inzetten voor een hoopvolle toekomst voor alle Zwollenaren. Alle dertig kandidaten zijn enthousiast om mee te bouwen aan Zwolle als stad waarin we er voor elkaar zijn, blijven investeren en eigentijds verduurzamen.”

De kandidaten van Christen Unie Zwolle

Gerdien Rots (communicatietrainer en dagvoorzitter) is eerder al als lijsttrekker gekozen. Na haar staat op nummer 2 zittend raadslid Wietse de Boer (teamcoördinator bij welzijnsorganisatie Carrefour). Op nummer 3 staat als eerste nieuwe kandidaat Ruben van de Belt (adviseur bij Twijnstra Gudde) die eerder Student van het Jaar was bij de VU. Jolien Elshof (financial controller bij Gevavi) zit sinds 2014 in de raad en staat op nummer 4. De ervaren Reinier Mulder (docent bij Pro Demos) staat op nummer 5. Jacob Raap (manager bij het College voor Toetsen en Examens) is een nieuw gezicht op nummer 6. Op nummer 7 staat huidig raadslid Job Looijenga (inkoopconsultant). Ronald Buitenhuis (jurist bij het Ministerie van VWS) is nieuw en staat op nummer 8. Ruth Stoorvogel (hoofdre-dacteur bij MUSK4) zit sinds kort in de raad en staat op nummer 9.

Bestaande wethouders

De beide wethouders Ed Anker en Michiel van Willigen staan op nummer 10 en 11. Zij zijn ook voor de nieuwe periode de wethouderskandidaten van de ChristenUnie Zwolle.

Kandidatenlijst

1. Gerdien Rots
2. Wietse de Boer
3. Ruben van de Belt
4. Jolien Elshof
5. Reinier Mulder
6. Jacob Raap
7. Job Looijenga
8. Ronald Buitenhuis
9. Ruth Stoorvogel
10. Ed Anker
11. Michiel van Willigen
12. Jan Pieter Meijer
13. Judith Prins
14. Hans Hersevoort
15. Lucia Voogt
16. Theo Sikkema
17. Jolanda Verstraten-Nauta
18. Reinout Boxman
19. Johan van der Graaf
20. Hannie van den Berg
21. Micha Baksteen
22. Eline Ploegman
23. Chris van der Meulen
24. Frank Kodden
25. Elsje Goudzwaard
26. Jaap Ophoff
27. Alie Bosch
28. Dikkie van Gijssel
29. Janco Cnossen
30. Arie van der Veer

Gerelateerde artikelen

Back to top button