LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Erkenning voor Zwols maatwerk evenementenbeleid

De rechtbank stelt dat Zwolle afdoende probeert ‘onduldbare geluidshinder’ voor omwonenden te voorkomen bij twee festivals, dit weekeinde aan de Wijthmenerplas. Bewoners van Wijthmen wilden een oordeel van de voorzieningenrechter over de geluidsniveaus rondom beide publieksevenementen, zaterdag en zondag. De gemeente, die vergunningen heeft verleend voor de feesten, ziet in de uitspraak een erkenning voor de manier waarop evenementen in de stad met oog voor alle belangen georganiseerd worden.

Door de uitspraak gaan de festivals – Hardshock op zaterdag en Lovely Sunday op zondag – door onder de voorwaarden die de gemeente eerder stelde: met geluidsniveaus die enerzijds een aansprekend evenement mogelijk maken en anderzijds overlast voor omwonenden en flora en fauna zoveel mogelijk beperken.

‘Goede balans’

Wethouder René de Heer ziet in de uitspraak van de rechter een bevestiging voor de stappen waarmee Zwolle de balans in het evenementenbeleid vormgeeft: “We vinden het belangrijk dat Zwolle een stad is die bruist, en tegelijkertijd willen we voorkomen dat het draagvlak voor publieksevenementen in de stad afneemt. Dat betekent dat we steeds zoeken naar een goede balans. We hebben net ons evenementenbeleid geëvalueerd en zien nog een aantal kansen om én ons evenementenprogramma te verrijken én overlast verder terug te dringen. Dat laatste doen we onder meer door bij de Wijthmenerplas het toegestane geluidsniveau bij te stellen. De rechter geeft nu aan dat feesten onder die voorwaarden mogelijk zijn.”

Afspraken

Vanzelfsprekend doen de gemeente en de organisator van de feesten er ook het komende weekeinde alles aan om te zorgen dat de gemaakte afspraken ook nagekomen worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button