Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

UPDATE – Honderden Eritreeërs demonstreren in Park de Wezenlanden

Zwolle – De demonstratie van Eritreeërs bij de Rechtbank Overijssel is inmiddels aangegroeid tot honderden deelnemers. De groep is verplaatst naar het grasveld van Park de Wezenlanden, waar de demonstranten in een grote haag rondom sprekers staan. Na toespraken via een microfoon worden er leuzen geroepen. De Eritreeërs vragen om bescherming door Nederland tegen het huidige regime in hun thuisland. De bijeenkomst verloopt vredig en rustig. Politie en handhavers kijken op afstand toe.

Op het plein voor de doorgang van het Provinciehuis in Zwolle verzamelden zicht vanochtend rond kwart over elf  een eerste groep van ongeveer 150 Eritreeërs. De demonstranten, mannen en vrouwen, jong en oud, droegen vaak lichtblauwe sjaals met witte randen of hadden de Eritrese vlag om hun schouders. Ook waren er een aantal gekleed in religieuze gewaden. De betogers droegen diverse spandoeken mee. De demonstranten zijn met de trein, bus, auto of te voet naar de locatie gekomen.

De demonstratie is georganiseerd door BlueRevolution en richt zich tegen het regime in Eritrea. Er wordt in Zwolle gedemonstreerd omdat de pro-formazitting van een Eritreeër die verdacht wordt van mensensmokkel in de rechtbank Overijssel, naast het Provinciehuis, vandaag plaatsvindt. De zitting daarvan begon om 11.30 uur.

De politie was vanochtend aanwezig met meerdere voertuigen op de doorgaande weg voor het Provinciehuis.

Voor de ingang van de rechtbank is alles hermetisch afgesloten met dranghekken en er zijn hekken geplaatst om de mensen naar de ingang van de publiekszaal te leiden.


Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren