Sport

Eric van den Ham wint loodzware Survivalrun

Zwolle – De enorme hitte, 7km paden en sloten en 25 technisch pittige hindernissen vormde het prachtige décor van een spannende strijd aan de kop van met name de BSC wedstrijdcategorie van de Survivalrun in het Friese de Knipe . Deze categorie kende het sterkste startveld van de Nationale competitie tot op heden waarbij Eric van den Ham van Survivalrun THOR Zwolle uiteindelijk op het allerlaatste moment met een risicovolle sprong de overwinning afdwong.

Op zaterdag was het vanaf de start direct raak aangezien Eric niet op tijd in het startvak was. De eerste startgroep was al ca 30 seconden gestart waarbij hij vanuit de verte naar het startvak sprintte wat het begin bleek van een weergaloze inhaalrace. De een na de ander ging hij voorbij en met nog een kwart van de wedstrijd te gaan verscheen ineens de top vijf in beeld. Sommige van deze atleten bleken moeite te hebben met enkele hindernissen. Vier hindernissen voor het einde haalde Eric de regerend Nederlands kampioen Ruben Dinkelman in om richting koploper Rick Heutink te gaan. Dat viel niet mee aangezien Rick er een hoog looptempo op nahield.

In de eindhindernis bestaande uit bandenswings, netten onderlangs, lianen zijwaarts, triangels en een net omhoog klom Eric steeds dichterbij en met een risicivolle sprong vanaf de laatste balk pakte hij de koppositie. Beide atleten raakten hierbij wel in aanraking met elkaar maar was het wel ‘close racing’ ten top. Met een tijd van 1 uur en 30 seconden boekte Eric zijn eerste algemene overwinning van dit seizoen en verdedigt hiermee sterk zijn 3e plek in de Nationale competitie. De huidige nummer 1 van die competitie, Jeroen Aaldering, kwam dit keer niet verder dan een vierde plaats. Zwollenaar Jeroen Schuurman werd knap 9e en Harm-Jan Sietsma 15e.

Op zondag werd gestreden in de categorie TSC (Lange Survivalrun) en RUC. (Middellange Survivalrun) Alexandervan Dalfsen werd knap 8e bij de TSC waarbij de atleten een afstand van 18km en 50 hindernissen moesten bedwingen. Bij de RUC moest men 12km en 40 hindernissen afleggen. Dries Kelderman van THOR Zwolle bleek met een tijd van 1 uur en 34 minuten de sterkste bij de veteranen en won met een ruim verschil van vier minuten op Peter Baan uit Holten.

Over twee weken wordt de Nationale competitie afgelsloten in het Achterhoekse Harreveld. Survivalrun THOR Zwolle heeft zich dit seizoen landelijk goed laten zien waarbij er drie podiumplaatsen en wellicht twee hoofdprijzen worden gehaald.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button