Sport

Eric van den Ham en Dries Kelderman van THOR Zwolle winnaars Nationale Competitie Survivalrun 2015-2016

Op de laatste wedstrijddag van het seizoen Survivalrun 2015-2016 moest de top in de verschillende categoriën nog flink aan de bak in Harreveld voor de eindzeges in de Nationale Competitie Survivalrun. Voorzitter Survivalrun Bond Mark Huizinga reikte de prijzen uit. Eric van den Ham bleef ongeslagen en won daarmee met ruime voorsprong in de categorie Korte Survivalrun veteranen. (8km / 30 hindernissen) Hiermee behaalde hij tevens een 3e plaats in het algemeen klassement. De tweede hoofdprijs ging naar Dries Kelderman. Hij won de Nationale competitie categorie Middenlange afstand veteranen. (12km / 40 hindernissen)

In het Gelderse Harreveld namen ca 5000 atleten uit heel Nederland en Belgie deel aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze survivalrun kende dit keer niet te gek zware klimhindernissen maar lag het accent vooral op het hardlopen. In de Korte Survivalrun Afstand was het looptempo van start tot finish ongekend hoog. Na ca 2 km tekende er zich een kopgroep af van 6 atleten. Halverwege het parcours waren een paar pittige combinatiehindernissen in het water gevolgd door een lang stuk hardlopen. I.t.t. de vorige wedstrijd kwam de locomotief van Eric van den Ham dit keer net niet echt soepel op gang waardoor de top drie op een voorsprong kwam van ca 100 meter. Met het einde in zicht probeerde Eric in de eindhindernis nog zijn slag te slaan maar kwam dit keer tien seconden te kort voor het hoofdpodium van het algemeen klassement. Deze klassering leverde net voldoende punten op voor de derde plaats in het algemeen klassement van de Nationale competitie Survivalrun. Hierbij werd Ruben Dinkelman uit Wesepe 2e en Jeroen Aaldering uit Nijmegen 1e. Bij de snel groeiende categorie veteranen behaalde Jeroen Schuurman van THOR Zwolle na een seizoen vol met blessures nog wel de 3e plaats in de Nationale competitie. Doordat Eric in deze categorie ook zijn laatste wedstrijd won werd hij daarmee ongeslagen Nederlands kampioen Nationale competitie Survivalrun BSC 2015-2016.

In de categorie Middenlange Survivalrun afstand moest Dries Kelderman in Harreveld genoegen nemen met een tweede plaats achter Peter Rutjes bij de veteranen. Ook hier lag de nadruk in de wedstrijd op het hardlopen. De middenlange afstand had echter een pittige extra lus waarin de nodige technische hindernissen zaten waar de atleten op nagenoeg alleen armkracht van A naar B klommen. Na het houthakken zette Dries nog even aan voor de eindhindernis. Via omgekeerde bierfusten, apenhangen, diagonaal net en Bahia touwen rinkelde hij de bel. Met de punten van vandaag verstevigde Dries zijn positie en is daardoor Nederlands kampioen Nationale competitie Survivalrun RUC 2015-2015.

Survivalrun groeit erg snel. Het is uitdagend, gevarieerd en enorm gezond voor jong en oud. Het seizoen Survivalrun 2015-2015 kende veel wedstrijden door heel Nederland en een paar in Belgie. Onder zowel koude als zeer warme omstandigheden met meer en minder technische hindernissen bleek de laatste wedstrijddag noodzakelijk om de meeste constante atleten in het eindklassement van de gezondste sport te bepalen. Survivalrun THOR Zwolle sleepte twee hoofdprijzen in de wacht. Een zwaar seizoen waardoor er nu even tijd is voor een pauze van een paar weken. Dan gaan de atleten van THOR Zwolle weer in training om op 11 september in Gennep weer goed voor de dag te komen voor het seizoen Survivalrun 2016-2017.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button