112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zeer rustige nacht voor spoedeisende hulp Isala; twee vuurwerkslachtoffers

Zwolle – Oudejaarsnacht was een erg rustige nacht voor de spoedeisende hulp van het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Er kwamen in totaal 2 mensen binnen met vuurwerkletsel. Slechts één daarvan was jonger dan 15 jaar. Beide slachtoffers konden na behandeling van lichte brandwondjes weer naar huis. Dit jaar zijn er geen alcoholvergiftigingen binnen gekomen.

Een erg rustige nacht, zo stelt de woordvoerster van Isala. “We zien de laatste jaren wel dat het rustiger is dan eerst. Soms komt er overdag nog wel wat binnen. Mensen die na de nacht wakker worden en ergens last van hebben. Maar de nacht is rustig verlopen.”

Twee jaar gelden kreeg Isala 8 vuurwerkslachtoffers en 18 alcoholvergiftigingen binnen. Precies een jaar terug, op 1 januari 2018 ging het om 7 mensen met vuurwerkletsel en 11 alcoholvergiftigingen.

Op de spoedeisende hulp stonden tijdens de jaarwisseling  extra medewerkers paraat. Een avond- en nachtbaliemedewerker, een extra SEH-arts en een SEH-verpleegkundige hadden dienst. Daarnaast draaien de oogartsen en plastisch chirurgen extra diensten.

 

 

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Bekijk ook
Close
Back to top button