LifestyleNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Er stroomt weer water door de Nooterhof

Park nu ook officieel weer geopend

Zwolle – Buurtbewoners en gebruikers namen geen genoegen met de sluiting van Doepark Nooterhof. Toch leek het er sterk op dat het laatste uur voor het populaire park tussen de Marslanden en de Pierik het onderspit moest delven. Maar dankzij zo’n 80 vrijwilligers én de Milieuraad Zwolle leeft het park weer als vanouds. Zondagmiddag was de officiële opening met het hijsen van de gloednieuwe vlag – ontworpen door Sanna Jorritsma – en het weer in werking stellen van de waterspeelplaats.

Zichtbaar trots liepen Freek, Els en Aart rond in het park dat naar hun vader – wethouder Nooter – is vernoemd. Els: “Het is nu weer precies zoals mijn vader bedoeld heeft: open en toegankelijk voor iedereen.” Behalve de kinderen van wethouder Nooter waren ook veel gezinnen op de officiële heropening afgekomen. Niet zo gek natuurlijk, de waterspeelplaats zou immers weer in gebruik worden genomen. En voor kinderen is die natuurlijk het hoogtepunt van de Nooterhof. Of zoals Michiel van Harten – kartrekker van de heropening – het verwoordt: “Zonder waterspeelplek is het park niet compleet.” Daarom werd er ook tot nu gewacht met officiële opening, terwijl het park al weer in het voorjaar open ging.

Sinds zondagmiddag is ook de waterspeelplaats weer in gebruik in de Nooterhof. ©RTV Focus

Vrijwilligers

Zowel van Harten als wethouder Groen William Dogger roemden de vele vrijwilligers die de schouders onder het park hebben gezet. Na een oproep in april meldden zich binnen een paar weken ruim 80 vrijwilligers die mee wilden helpen om het park weer open te laten gaan. Voor de Mileuraad Zwolle het sein om ook echt aan de slag te gaan. Van Harten: “Ondertussen melden zich nog steeds nieuwe vrijwilligers aan. En af en toe vertrekken er ook weer een paar. Al die mensen hebben we hard nodig. Want hoewel er al veel werk verzet is, moet er ook nog heel veel gedaan worden. Vooral wat dieper in het park is er nog veel achterstalling onderhoud. Maar ook het runnen van het Earthship met vrijwilligers vergt veel mensen. Het leuke van al die vrijwilligers is dat er ook steeds spontaan nieuwe ideeën ontstaan. En dat is precies hoe we het park willen draaien. Veel ruimte voor ideeën en gedragen van onderaf.”

Speciaal voor het nieuwe Park werd  een nieuwe vlag.ontworpe door Sanna Jorritsma. Ze hielp zelf bij de onthulling en het hijsen.. ©RTV Focus

Het park is nu weer precies zoals mijn vader het altijd bedoeld heeft. Open en toegankelijk voor iedereen. Niet een commercieel park waar je niet je eigen boterham mag meenemen. Els, trotse dochter van wethouder Nooter

Trotse eregasten

Freek, Els en Aart Nooter hebben de ontwikkelingen van het park altijd van zeer dichtbij meegemaakt. Het park – vernoemd naar hun vader wethouder Nooter – ligt ze dan ook na aan het hart. De drie waren zondagmiddag eregasten bij de heropening.

Eregasten bij opening Nooterhof

Freek, Els en Aart Nooter waren zondagmiddag als eregast aanwezig bij de heropening van de Nooterhof. Het park is vernoemd naar hun vader wethouder Nooter die er mede voor zorgde dat het park werd aangelegd.RTV Focus sorak de drie trotse eregasten, die hoopten dat het park nog lang in gebruik zal blijven.Lees meer op www.rtvfocus.nl

Gepostet von RTV Focus Zwolle am Sonntag, 14. Juli 2019

Nieuwe website

Door die vele vrijwilligers en de ideeën blijft het ook mogelijk om de educatieve rol die het park altijd heeft gehad te continueren. op de nieuwe website Nooterhof.nl  staat alle informatie over het park en de activiteiten overzichtelijk bij elkaar.

Er is nog veel werk te doen, maar de bloementuin ligt er ook nu al prachtig bij in de Nooterhof. ©RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button