JongerenNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

Er komt geld voor jongerenplatform en kinderraad

Zwolle – Het college van B&W gaat komend jaar geld uittrekken voor een jongerenplatform en de kinderraad met kinderburgemeester.

Voor de kinderraad en -burgemeester is er dit jaar al een pilot geweest. Volgend jaar wordt dit project voortgezet met een bedrag van bijna 70 duizend euro.  Het jongerenplatform krijgt, met 80.000 euro, net iets meer.

Het platform ‘Blauwhaus’ moet de centrale plek worden waar jongeren informatie kunnen vinden over welzijn, studie, wonen,  relaties en laagdrempelige hulp. Ook ziet de gemeente het platform graag als inspraak van jongeren bij plannen voor de stad.

‘Door de jongeren eigenaar te maken en de verbinding met organisaties in de stad te zoeken, zoals vrijwilligersorganisaties, verenigingen en onderwijs, moet het interactieve platform de centrale plek worden waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, waar ze hun stem kunnen laten horen en waar ze relevante informatie kunnen vinden.’

Het idee is in corona tijd ontstaan, en het budget komt dan ook uit de corona-gelden. Het is de bedoeling dat Blauwhaus in 2023 ‘on air’ gaan. Beide bestedingen krijgen een evaluatie.

Op 3 september 2022 gingen Zwolse raadsleden en jongeren het gesprek aan én waren de eersten die het nieuwe jongerenplatform Blauwhaus konden testen. Onderwerpen als eenzaamheid, kunst en cultuur, het vinden van een woning en ook drugs kwamen ter sprake.

Gerelateerde artikelen

Back to top button