Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Er is 200.000 euro beschikbaar voor de ‘Natuurinvesteringsagenda’

Zwolle – Komend jaar wordt ruim twee ton gepompt in het nog groener maken van de stad Zwolle. Dat staat in de begroting voor 2023 die op 11 november door de gemeenteraad gaat.

De komende jaren moeten er 10.000 extra woningen worden gebouwd. Om het groene karakter van de stad te behouden wil het college flink inzetten op vergroening in de stad en ook aan de buitenranden. ‘Zwolle moet een stad blijven met voldoende koele groene plekken, waar het water goed kan worden opgevangen, waar kinderen buiten kunnen spelen, waar ruimte is voor evenementen in het groen en de biodiversiteit toeneemt.’

Laaghangend fruit

Komen jaar wordt gestart met zogenaamd ‘laaghangend fruit’.  De actie “iedereen een boom” in combinatie met kleinschalige bosaanleg in de stadsrand krijgt 100 duizend euro. Ook moeten er nieuwe recreatieve wandelroutes komen in de stadsrand, zoals bij  Zandhove en in sportpark Pelikaan. Ook hier gaat een halve ton naartoe.

Voor groene buurtinitiatieven zoals de pilot Bloeiende weide- en akkerranden  en het versterken van de Groene Loper Zwolle ligt nog eens 50 duizend euro op de plank.

Of het college daadwerkelijk kan investeren hangt af van de gemeenteraad. Deze besluit daarover op 11 november.

Spel- en beweegroute in het Zandhoverbos – Foto © RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button