Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

Er gaat niets boven Zwolle: treinverkeer naar noorden plat

Zwolle – Er rijden woensdagavond geen treinen tussen Zwolle en Groningen. Ook is het onmogelijk per trein naar Leeuwarden of Assen te reizen. Door een wisselstoring tussen Zwolle en Meppel kwam al het treinverkeer richting het noorden stil te liggen.

De storing ontstond rond kwart over zes nadat er ’s middag ook al sprake was geweest van een soortgelijk probleem. Rond half tien liet spoorbeheerder ProRail weten dat er sprake was van een complexe wisselstoring tussen Zwolle en Meppel. “Het defect lijkt gevonden te zijn. Er zit een breuk in een ondergrondse kabel. Er zijn extra monteurs gestuurd om het zo snel mogelijk te verhelpen,” aldus een woordvoerder van ProRail.

Honderden reizigers stonden te wachten aan de zuidzijde van het station op de Hanzelaan. Op social media vroegen gestrande reizigers zich af hoe lang ze nog moesten wachten op vervangend busvervoer. Rond kwart over acht arriveerde een karavaan bussen om de wachtende treinreizigers naar het station in Meppel te brengen. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur volgens de Nederlandse Spoorwegen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button