Nieuws uit ZwolleVoorpagina

EP StadshagenRun zet goede doelen in het zonnetje

Zwolle – De organisatie van de EP StadshagenRun heeft zaterdag 7 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Loopsport Zwolle de waardecheques uitgereikt aan de twee goede doelen van de afgelopen editie van het hardloopevenement: Jeugdsportfonds Zwolle en De Bres, inloophuis voor Zwolle. In totaal werd er in Het Anker onder luid applaus een bedrag van 5.750 euro overhandigd aan de goede doelen.

Namens De Bres namen Alie Bakker (coördinator) en Tony de Greef (gastvrouw en tevens lid van Loopsport Zwolle) een cheque ter waarde van 750 euro in ontvangst. “Geweldig”, zegt Alie Bakker, die er verder geen woorden voor heeft. Dagelijks komen er zo’n 25 bezoekers in het inloophuis. Zij maken een praatje en kunnen meedoen aan activiteiten. Voor velen voelt De Bres als hun huiskamer. ‘De Bres geeft de bezoekers een thuis, dagstructuur en veiligheid”, vult Tony de Greef aan. In 2016 zat het inloophuis financieel in zwaar weer. Met de gemeente is er naar een oplossing gezocht en die is gevonden. Het geldbedrag van de EP StadshagenRun komt daarbij goed van pas.

Jaap Hagedoorn, voorzitter van Jeugdsportfonds Zwolle, nam in Het Anker een cheque van 3.000 euro in ontvangst. “We zijn blij dat we op jullie rug mogen staan”, zegt hij in eerste reactie. Hij is blij verrast wanneer er namens Loopsport Zwolle nog eens een cheque van 2.000 euro aan hem wordt overhandigd. De cheques maken het voor twintig kinderen mogelijk om dit jaar te kunnen sporten. De leden van Loopsport Zwolle weten uit eigen ervaring hoe fijn het is om te sporten en dragen graag hun steentje bij om meer bekendheid te geven aan het werk van het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds biedt financiële ondersteuning aan kinderen van 6 tot 16 jaar die graag willen sporten, maar daar financieel niet toe in staat zijn.

De tiende editie van de EP StadshagenRun vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 oktober. Ook dan wordt er weer gelopen voor het Jeugdsportfonds Zwolle. Het andere goede doel wordt in het voorjaar bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button